Стомашно-чревните инфекции през лятото – полезни съвети

Лятото е сезонът на стомашно-чревните инфекции. Обичайните симптоми са гадене, повръщане, болки в корема, диария. Могат да засегнат както децата, така и възрастните. Понякога неразположенията са придружени и с висока температура и отпадналост – състояние, познато като летен грип с диария.

Причините за тези инфекции са различни. Топлото време води до по-бързото разваляне на храната, ако не я съхраняваме правилно. От друга страна, по време на летните почивки често се храним навън – и ако не се спазват хигиенните норми, бързо се разпространяват вирусни и бактериални чревни инфекции.

Възможни усложнения

Повръщанията могат да са многократни, а диарията – честа и обилна. При децата бързо може да се стигне до обезводняване и до болнично лечение, включващо рехидратация чрез венозно включване на системи.

Но дехидратацията не е единственият риск. Оказва се, че след подобна инфекция можем да получим и непоносимост към някои храни. Тъй като червата са били засегнати по време на заболяването, след оздравяването те стават по-уязвими към алергените.

Ето защо след прекарана стомашно-чревна инфекция е добре още известно време да се спазва диетичен режим. А именно:

  • Избягвайте млякото и млечните продукти, суровите плодове и зеленчуци, соковете, захарните изделия.
  • Захранването трябва да става постепенно, като дразнещите стомаха и трудно смилаемите храни каквито са например ядките, бобовите култури, тлъстите меса, да се върнат много плавно в менюто.

Как да овладеете инфекцията и да спестите стреса от венозните системи?

За да намалите риска от евентуални усложнения, независимо дали се касае за вас или за детето ви, още при първи симптоми на стомашно-чревна инфекция трябва да започнете нужното лечение. То често се усложнява от невъзможността да се усвоят съставките на медикаментите заради диарията и повръщането.

При болки в корема, гадене, повръщане, диария вследствие на инфекция, хранително натравяне, непоносимост и чувствителност към храни, консумация на непознати, екзотични храни, е особено подходящо хомеопатичното лекарство Окубака D6/ D30 (Okoubaka D6/ D30). Огромното му предимство при гадене и повръщане е, че се усвоява още в устната кухина, като се разтопява бързо, без да дразни стомаха и да предизвиква нови позиви за повръщане. Медикаментът е подходящ за възрастни и деца от 0+, бременни и кърмещи жени

Окубака D6/ D30 БЪРЗО облекчава симптомите, ЛЕКУВА ВЪЗПАЛЕНИЕТО на чревната лигавица, РЕГУЛИРА изхожданията, СТИМУЛИРА процесите на детоксикация.

При остри симптоми Okoubaka D6 се приема в дозировка по 1 доза (10 глобули) – първоначално на всеки час, после на всеки 2 часа; на втория ден на всеки 2 до 3 часа, а от третия ден 3 пъти дневно.

При остри симптоми Okoubaka D30 се приема в дозировка 2-3 пъти дневно по 1 доза (10 глобули). След настъпване на подобрение – по 1 доза дневно до пълно излекуване.

За по-бърз ефект можете да комбинирате приема на Окубака D6/ D30 с Шуслерови соли №3 и №8 на Немския хомеопатичен съюз (DHU). ШС №3 стимулира имунната система, бързо овладява възпалителния процес и регулира диарийните изхождания. ШС №8 регулира баланса на течностите, предпазва от дехидратация и помага за овладяването на воднистата диария.  Приема се по 1 табл. от всяка сол на всеки час до подобрение, след което по 3х2 табл. от всяка сол на ден още 1 седмица. Друг вариант е да разтворите 10 табл. от всяка сол в чаша гореща вода и да пиете от течността на малки глътки през деня, така допълнително ще хидратирате организма.

Важно!

Ако оплакванията са съпроводени с температура и отпадналост, към лечението задължително добавете и Инфлуцид. Той има доказано антивирусно действие, ще овладее фебрилитета, ще укрепи имунитета и ще даде сили на организма да пребори инфекцията. Лекарството е напълно безопасно, без никакви странични ефекти и може да се използва от деца над 1 г., възрастни, бременни и кърмещи жени.

През първите 2-3 дни деца под 12 г. приемат о 1 табл. през час до 8 табл. на ден, а деца над 12 г. и възрастни – по 1 табл. на всеки час до 12 табл. на ден. След подобрение приемът се намалява на 3 пъти по 1 табл. на ден в продължение на още 1 седмица.

Не подценявайте диетата!

Тя е също толкова важна, колкото и медикаментозното лечение и е задължителна по време на стомашно-чревна инфекция. Консумирайте предимно сухари, препечен хляб с обезсолено сирене, варени картофи, сварен ориз , солети, бисквити. Пийте много вода, за да компенсирате загубата на течности. Приемът на леко подсладен билков чай и бульони ще ви помогне да възстановите част от електролитите, витамините и минералите, които тялото ви е изгубило.

Последни публикации: