10 гаранции за ЗДРАВА почивка през Лято 2020!

Ако имате следния проблем – искате да сте добре подготвени за евентуални здравословни инциденти през предстоящата лятна ваканция, но мястото в багажа е ограничено, сте попаднали на точната статия.

Няма нужда да се чудите от какво да се лишите в куфара, за да сместите аптечката за път. Тук ще намерите 10 решения, които са напълно достатъчни, за да ви гарантират здрава почивка. Те са с малки размери, но с големи и доказани ефекти. Силно препоръчвани от родните лекари като ефективни и едновременно с това щадящи терапии. Могат да се използват от цялото семейство и вече 15-а година присъстват в почти всеки втори български дом. Всички те са с изцяло природен произход и най-високо немско качество.

Гаранционна карта №1: Инфлуцид  

Инфлуцид  е едно от най-познатите и доказали се лекарства при настинка и грип в България. Той бързо се справя с хремата, кашлицата, главоболието, повишената температура, втрисането, мускулните болки, отпадналостта. Съкращава времето за боледуване и предпазва от усложнения. Още при първи симптоми на разболяване започнете приема на 1 табл. Инфлуцид на всеки час (за деца от 1 до 11 г. – на всеки 2 часа). След настъпване на подобрение намалете дозировката на 3 пъти по 1 табл. на ден в продължение на още 1 седмица.

Гаранционни карти №2 и №3: Шуслерови соли №3 и №8

Шуслерова сол №3 е солта за първа помощ, която активира имунната система на организма и спира развитието на инфекциите. Има бързо и ефективно действие при температура до 38,5°С градуса, настинки и вирусни инфекции, летен грип с диария, хрема, болки в гърлото. Винаги при остри състояния се приема по 1 табл. от сол №3 на всеки 5-10-15 мин. до настъпване на подобрение. Колкото по-остри са оплакванията, толкова по-чест е приемът.

Сол №8 пък предпазва организма от обезводняване. Затова при температурни състояния е добре и тя да бъде включвана в терапията. Приема се по същия начин като Шуслерова сол №3. За оптимални резултати комбинирайте двете соли с Инфлуцид.

Комбинацията от сол №3 и сол №8 е изключително подходяща и при слънчеви изгаряния. В остра ситуация се приема по 1 табл. от сол №3 през 15-30 мин. или се приготвя топла напитка с 10 табл., която се отпива на малки глътки през целия ден. При настъпване на подобрение – по 3-5 табл. до пълно възстановяване. А ако по кожата се появят мехурчета с водниста прозрачна течност, добавете и сол №8 със същата схема на прием.

Гаранционни карти №4 и №5: Шуслерови мехлеми №3 и №8

Съчетаването на Шуслеровите таблетки и Шуслеровите мехлеми ускорява лечебния ефект. Мехлем №3, добавен към сол №3, води до по-бързо действие при:

  • Повишена температура – намазват се гърдите и гърбът
  • Главоболие при грип и настинка – намазват се двете слепоочия и точката между веждите няколко пъти дневно
  • Хрема – намазва се областта от двете страни на носа и в началото на ноздрите, 3-4 пъти дневно
  • Слънчево изгарянеуспокоява кожата и намалява болката. Нанася се на тънък слой върху засегнатите места няколко пъти дневно

Можете да използвате мехлемите и самостоятелно. Например след ухапване или ужилване от насекоми. Намазването на засегнатия участък с мехлем №3 много бързо ще повлияе възпалението, болката  и сърбежа. А ако има оток на мястото, добавете и Шуслеров мехлем №8. Той ще ускори разнасянето му. Двата мехлема се нанасят на тънък слой върху засегнатите места няколко пъти дневно, като се смесват или редуват.

Гаранционна карта №6: Тонзилотрен

Напук на хубавото време, гърлото е много уязвимо и през летния сезон. А диагнозите  „ангина” и „херпангина” – често поставяни в лекарския кабинет, особено при децата. За всяка болка в гърлото ще ви помогне Тонзилотрен. Той е ефективен както при остри вирусни ангини, така и при бактериални ангини, когато има назначен прием на антибиотик. Тонзилотрен не само елиминира болката, но и лекува инфекцията в гърлото. Успокоява възпалението, което води до бързо облекчаване на оплакванията. Възстановява засегнатата тъкан на сливиците, което е изключително важно при херпангините.

При остро състояние възрастни приемат по 1 табл. на всеки час, а деца под 12 г. – по 1 табл. на всеки 2 часа. След подобрение на симптомите – 3х1 табл. дневно за още 1 седмица.

Гаранционни карти №7 и №8: Цинабсин и Инфлуназал

Те ще ви гарантират бързо излекуване на хремата, която често ни сполита по време на лятната почивка. Цинабсин намалява възпалението в носната лигавица, втечнява и изчиства секретите. Приема се по същата схема като Тонзилотрен.

За по-бързо локално овладяване на хремата ще помогне Инфлуназал. Той е спрей за нос, който е подходящ при всяка вирусна и алергична хрема и запушен нос. Може да се използва и от бебета под 1 г., бременни и кърмещи жени. Дозировката при бебета под 1 г. е 2х1 впръскване във всяка ноздра на ден. При деца от 1 до 11 г. – 3х1 впръскване във всяка ноздра дневно, а при деца над 12 г. и възрастни – 3х2 впръсквания във всяка ноздра на ден.

Гаранционна карта №9: Гастрокинд

Стомашно-чревните инфекции са една от запазените марки на лятото, особено за семействата с малки деца. Обичайните симптоми са гадене, повръщане, болки в корема, диария. При децата те бързо могат да доведат до обезводняване и до болнично лечение, включващо рехидратация на организма чрез поставяне на венозни системи.

Гастрокинд ще ви спести този стрес. Той е специално създаден за деца, но ефектът му е също толкова осезателен и при възрастни. Гастрокинд има директно действие чрез лигавицата на устната кухина. Намалява възпалението на чревната лигавица, овладява неприятните симптоми, подобрява кръвообращението и предотвратява обезводняването на организма. При остри симптоми се приема по 1 табл. през час до 6 табл. дневно, а след настъпване на подобрение – 4 пъти по 1 табл. на ден до пълно отшумяване на оплакванията. Дозировката при възрастни е двойна.

Гаранционна карта №10: Солидагорен

Солидагорен е растително лекарство, особено полезно за дамите. Той е най-широко използваният природен медикамент в Германия за лечение на цистит. Облекчава паренето, честото уриниране и болката. Има доказан антибактериален ефект към широк спектър уропатогени, като най-висока активност има към Ешерихия коли.

Не допуска образуването на големи колонии с бактерии и биофилм и предпазва от хронифициране на процеса и чести рецидиви. По време на антибиотичното лечение подпомага оздравителния процес и предпазва от гъбични инфекции.

При остър цистит през първия ден се приемат 3 пъти по 30-40 капки, разтворени в чаша топла вода. От втория – 3 пъти по 20 капки дневно, докато напълно отшуми инфекцията. За да се постигне пълно изчистване, през следващите дни е добре да се приемат по 20 капки еднократно през деня в течение на месец. А ако страдате от хроничен цистит, е препоръчително да направите 3-месечен курс с по 20 капки на ден.