Как да заключим вратите пред коронавируса и да се предпазим от разболяване?

За рекордно кратко време COVID-19 успя да всее паника в целия свят, включително и в България. Донякъде и с основание предвид факта, че става въпрос за изцяло нов, напълно непознат за медицината вирус. Със сигурност неизвестните около него продължават да бъдат много и вероятно повечето от тях няма да успеят да намерят отговор в близките месеци. Но едно е ясно – дори нов и модифициран, коронавирусът има същия принцип за проникване в клетката както обикновения грипен вирус.

Ето защо, ако заключим вратите на клетката за грипния вирус, заключваме и за коронавируса. А това е от изключителна важност в настоящата обстановка на втора вълна с грип от група В и национална грипна епидемия.

Именно такъв е механизмът на действие на респираторното антивирусно лекарство Инфлуцид. Препаратът увеличава клетъчната устойчивост,  предпазва от проникването и размножаването на вируси в клетката. Това е официално документирано чрез сравнително in vitro (върху клетъчни култури) изследване на действието на препарата спрямо сезонни А и В грипни вируси, парагрип, коронавируси и респираторно-синцитиални вируси. Проучването е извършено от изтъкнати учени от „Научноизследователски институт по грипа” към Министерство на здравеопазването и социалното развитие на Русия. Ето и техните изводи:

  • Инфлуцид притежава антивирусна активност спрямо широк спектър от вируси, предизвикващи остри респираторни вирусни инфекции: грипни А и В щамове, аденовируси, коронавируси, респираторно–синцитиални вируси и парагрип.
  • Препаратът се оказва ефективен както при лечебната схема на въвеждане, така и при профилактично въвеждане от 6–24 ч преди заразяването на клетките.

Данните от друго международно изследване, проведено в клинични условия, пък доказват, че Инфлуцид повишава имунитета – стимулира производството на вещества с мощно противовъзпалително действие (напр. интерферон), изключително важни в битката с вирусните инфекции. Според всички специалисти силният имунитет е най-добрата защита от вируси от всякакъв тип, включително и от COVID-19. Приемът на 3 пъти по 1 табл. дневно Инфлуцид в продължение на 1 месец е успешната формула за силен имунитет и ефективно предпазване на цялото семейство от грипни вируси, коронавируси, аденовируси, рино-синцитиални вируси, парагрипни вируси. Лекарството е подходящо за възрастни и деца над 1 г., бременни и кърмещи жени, хора с хронични заболявания.

Доказан лечебен ефект  

В продължение на вече 15 години в България Инфлуцид доказва и своето ефективно антивирусно действие в лечението на остри респираторни инфекции с вирусен характер, протичащи с висока температура. Прилаган в лечебна дозировка, препаратът:

  • Лекува симптомите на настинка и грип – хрема, кашлица, главоболие, висока температура, втрисане, мускулни болки, отпадналост
  • Значително намалява общата тежест на заболяването и предпазва от усложнения
  • Предотвратява постгрипен астеничен синдром

За оптимални резултати приемът му трябва да започне още при първи симптоми на разболяване. Препоръчителната дозировка за възрастни и деца над 12 г. е по 1 табл. на всеки час до 12 табл. на ден, а за деца от 1 до 11 г. – по 1 табл. на всеки 2 часа до 8 табл. дневно. След като настъпи подобрение в състоянието е много важно приемът да продължи поне още 1 седмица с 3х1 табл. на ден, за да се избегне повторна поява на оплакванията.