ПРОДУКТИ С НАНО КОЛОИДНО СРЕБРО

Модерният подход в защитата срещу бактерии и вируси

СРЕБЪРНИ
ЧАСТИЦИ

Колоидното сребро, или т.нар. сребърна вода, е познато от векове със своето антибактериално, антивирусно и противогъбично действие. В неговата среда всички бактерии, вируси, гъбички и плесени загиват за 6 минути! 

НАНО
РАЗМЕР

Силата и ефектът на колоидното сребро зависят от размера на сребърните частици. Затова съвременните нанотехнологии позволяват в медицината да се използва нано колоидно сребро (нано=една милиардна от метъра).

ПРИРОДЕН
АНТИБИОТИК

Заради лечебните си свойства нано колоидното сребро може да се определи като мощен и безопасен природен антибиотик, без странични ефекти или привикване, който може да използват както възрастни, така и деца.

УНГ
ЗАБОЛЯВАНИЯ

Навлизането и използването на нано колоидно сребро в медицината позволява разработването на продукти, които представляват комплексно решение на възпалителни УНГ заболявания – облекчават дискомфорта, лекуват  и осигуряват защита!

КОЛДИСЕПТ наноСилвър Спрей за гърло

При възпаление на сливиците и гърлото

Облекчава болката и дискомфорта. Действа директно върху инфекциозните причинители. Стимулира процеса на възстановяване. Предпазва от по-нататъшно излагане на вредни фактори.

Продукти Колдисепт спрей за гърло
coldisept-nos

КОЛДИСЕПТ наноСилвър Спрей за нос

При хрема, синузит и сухота

Възстановява дишането. Действа директно върху причинителите на заболяването. Осигурява допълнителна защита в носа от по-нататъшно въздействие на бактерии, вируси и вредни фактори.

КОЛДИСЕПТ наноСилвър Капки за уши

При възпаления на външното ухо

Намаляват болката, отока и дискомфорта. Ограничават растежа на бактерии и гъбички. Ограничават възможността за последващи възпалителни процеси. Спомагат за отмиването на мъртвите патогени и отпадни продукти.

Капки за уши Колдисепт

Три причини да избереш
продуктите КОЛДИСЕПТ наноСилвър

УНИКАЛНИ НАНО ФУНКЦИИ

Те съдържат наночастици, които се отличават по уникалните си размери, форма, повърхност. На това се дължи тяхната способност за равномерно разпределение в разтвора - без слепване и утаяване. Тези свойства на наночастиците създават много добър антимикробен ефект на продуктите.

ЕФЕКТИВНОСТ ПРИ РЕЗИСТЕНТНОСТ

Те са изключително подходящи за лечение на повтарящи се хронични заболявания. При тях е характерно наличие на микроорганизми, резистентни към антибиотици, създаващи „биофилм`` в тялото, в който живеят, размножават се, предават си информация. Така се увеличават резистентните микроорганизми, които стават „невидими`` за антибиотика, но не и за сребърните наночастици на Колдисепт.

БЪРЗО И СИЛНО ДЕЙСТВИЕ

В среда на колоидно сребро всички бактерии, вируси, гъбички и плесени загиват за 6 минути!

Колоидният разтвор усилва клетъчното дишане с над 100%, активира имунната система, подсилва действието на лекарствата до 10 пъти, а на билките до 7 пъти.

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ на сребърните наночастици

Разбери кое ги прави толкова уникални и на какво се дължат лечебните им свойства:

silver

СРЕБРО

Колоидното сребро е най-достъпната и безвредна форма за прием на сребро.

Среброто е един от най-познатите метали, който през вековете намира широко приложение в живота на хората. Древните лекари в Китай и Египет са лекували със сребро под формата на прах и на плочи. Впоследствие хората откриват сребърната вода и започват да изучават лечебното действие на среброто и да го прилагат в различни практики.

В тялото сребърните наночастици деактивират патогените и намаляват възможността те да се размножават. Може да са гъбички, вируси (вкл. тези, които причиняват респираторни инфекции) и бактерии, дори устойчивите на антибиотици. Най-чувствителни към колоидното сребро са Candidautilis, C. albikans, E.coli, Streptococus fecalis, стафилококи, стрептококи, менингококи. 

Микроорганизмите не развиват резистентност към колоидното сребро, което го прави незаменимо при борба с антибиотикоустойчиви организми, както и при хора с непоносимост към антибиотици. Възможността в днешно време сребърните частици да бъдат сведени до нано размери, позволява организмът да ги възприема по-лесно и те да могат да действат по-бързо.

НАНО РАЗМЕР

Нанотехнологията възниква в началото на 80-те години и става все по-популярна заради способността си да модулира металите в техните наноразмери (представката нано в думата нанотехнология означава една милиардна от метъра).

Защо са нужни тези нано размери? Повечето от наноматериалите, към които се числи и среброто, притежават характерни физико-химични свойства, които се различават от тези на същите материали при традиционната им употреба. Така учените могат да създават нови методи на лечение в медицината, устройства, прибори, технологии, методи за диагностика и др.

Развиват се нови дисциплини като бионанотехнологията. Нейната задача е да може да управлява биологичните процеси и явления чрез внедряване на нанотехнологични решения. Друго ново направление е и т. нар. наномедицина, която цели внедряване на нанотехнологията в медицината чрез разработване на ефективни методи за диагностика и лечение.

ПРИРОДЕН АНТИБИОТИК

Според Световната здравна организация антибиотичната резистентност е „най-големият глобален риск за здравето на нашето време, който заплашва да отмени вековния медицински прогрес“.

Природен антибиотик

Антибиотиците безспорно са едно от най-големите постижения на съвременната медицина, чрез които редица бактериални инфекции престават да бъдат смъртоносни. Но когато те се използват неправилно или прекомерно, водят до нарушаване на флората в стомашно-чревния тракт, автоимунни заболявания и резистентност на бактериални щамове.

Ето защо СЗО призовава да се търси баланс между достъпа до животоспасяващи антибиотици и осигуряването на алтернативи, когато антибиотиците не са правилният избор.

Благодарение на свойството си да потиска и унищожава болестотворните бактерии, среброто още от дълбока древност е използвано като природен и безопасен антибиотик.

За разлика от антибиотиците, които са ефективни само срещу бактериите, среброто обезврежда и вирусите и гъбичките. Нано колоидната му форма позволява да се справи с патогенните микроорганизми, но без токсично въздействие върху клетките, без странични ефекти върху здравето и най-важното – без да води до антибиотична резистентност.

УНГ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Носът, гърлото и ушите са първите бариери пред микроорганизмите, които се опитват да влязат в човешкото тяло, затова те са важна част от имунната система.

Ако не са здрави или се лекуват неправилно, носът, гърлото и ушите се превръщат в най-лесния вход за вирусите и бактериите. Макар че принадлежат към различни системи, те се намират в непосредствена близост едни до други, което е и главната причина за предаване на инфекции между тях. Много от заболяванията протичат успоредно в два или три от тези органи, затова често се лекуват едновременно.

В тези случаи, без да се назначат нужните изследвания, се изписва широкоспектърен антибиотик. Той може и да овладее инфекцията, но само ако тя е бактериална и ако бактериите не са станали резистентни към този медикамент. Затова модерният подход за защита и лечение на УНГ инфекции залага на медикаменти с колоидно нано сребро

Разбери повече за продуктите

Капки за уши

Капки за уши Колдисепт

Спрей за нос

Спрей за гърло

Продукти Колдисепт спрей за гърло