COVID-19 – великият имитатор!

Covid19

COVID-19 може да бъде великият имитатор заради симптомите, които се наблюдават. Все пак грипът е като един неканен гост, един неканен роднина. Oтваря вратата, влиза и се разполага много бурно – с едно бурно повишаване на температурата, с втрисане, със суха кашлица още в самото начало, с болки в ставите, в мускулите, със силно главоболие и с отмалялост, т. нар. „аденамия”. Буквално веднага ви хвърля в леглото. COVID-19 може понякога да протече по този начин.

В много голям процент от случаите обаче COVID-19 навлиза бавно, като една обикновена настинка и може да ни заблуди – с невисока температура, хрема, лека кашлица, болка в крайниците в първите дни. Това разказа д-р Тодор Тодоров, педиатър, хомеопат и Шуслеров терапевт в Поликлиника България и ДКЦ Аджибадем Сити Клиник Младост в София, по време на лекция, свързана с профилактиката и лечението на COVID-19 в училището за бъдещи и настоящи родители „Бебе”.

Може ли, ако майката е с COVID-19, да предаде инфекцията на бебето при раждането? Или да зарази бебето чрез кърмата? Как COVID-19 протича при децата и бременните жени с оглед на тяхната имунна система? Д-р Тодоров коментира също тестовете и ваксините за COVID-19 и представя конкретни профилактични и лечебни схеми, които той използва в ежедневната си лекарска практика в терапията на коронавирусната инфекция. Всичко това можете да видите във видеото.