Бриония – най-българското хомеопатично лекарство при грип

Бриония D6 е едно от най-ефективните хомеопатични лекарства при грип с главоболие, отпадналост, висока температура и суха, остра кашлица.

Водещи лекари хомеопати у нас неведнъж са споделяли, че Бриония е най-българското хомеопатично лекарство при грип, тъй като най-много подхожда на психо-емоционалната натура на българина.

Лечебните свойства на това растение са използвани още от антични времена. А в хомеопатията навлиза като лекарство при заболявания, характерни със сухота на лигавиците и болка при най-малкото движение.

Бриония D6 e едно от основните хомеопатични лекарства при грип и настинка. Предпазва от от развитие на усложнения вследствие на грипа като бронхит и пневмония.

Препоръчва се, когато грипът протича с:

  • продължителна висока температура с болки по цялото тяло
  • с челно главоболие и болезнена скованост на врата
  • с мъчителна, суха кашлица с остри бодежи при вдишване, която се влошава при най-леко движение
  • сухи лигавици и силна жажда, като болният пие много вода, за да компенсира нарушения воден баланс
  • сухи, напукани устни, обложен език
  • разкъсващи, пробождащи болки по цялото тяло, които се засилват при движение
  • болният е отпаднал, раздразнителен, лежи напълно неподвижно
  • подобрение се усеща при почивка на легло и при изпотяване.

При остри симптоми Бриония D6 се приема по 1 доза (10 глобули) на всеки час, до 6 пъти дневно. При подобрение – 3-4 пъти по 1 доза.

След появата на новия коронавирус
Водещи лекари хомеопати от различни държави разпространиха информация за някои хомеопатични медикаменти, които покриват симптомите на грип, характерни и за картината на заболяване при COVID-19 – засегнати са респираторните органи, с бавно и постепенно, но силно развитие на симптомите, с умерено висока температура, лигавиците на болния са сухи, оплаква се от дразнеща, суха, болезнена кашлица.
Хомеопатичната общност на Великобритания също се включи с препоръки за пациентите във връзка с пандемията. Хомеопатите от Обединеното кралство препоръчват прием на хомеопатичните лекарства Бриония и Гелсемиум като допълнение към всички мерки и насоки на Световната здравна организация. Според британските хомеопати това са най-подходящите хомеопатични медикаменти при грипоподобни симптоми и имат отдавна установена, традиционна употреба в продължение на много години.*

Case Studies

Последни публикации: