Бриония – най-българското хомеопатично лекарство при грип

Бриония D6 е едно от най-ефективните хомеопатични лекарства при грип с главоболие, отпадналост, висока температура и суха, остра кашлица.

Водещи лекари хомеопати у нас неведнъж са споделяли, че Бриония е най-българското хомеопатично лекарство при грип, тъй като най-много подхожда на психо-емоционалната натура на българина.

Лечебните свойства на това растение са използвани още от антични времена. А в хомеопатията навлиза като лекарство при заболявания, характерни със сухота на лигавиците и болка при най-малкото движение.

Бриония D6 e едно от основните хомеопатични лекарства при грип и настинка. Предпазва от от развитие на усложнения вследствие на грипа като бронхит и пневмония.

Препоръчва се, когато грипът протича с:

  • продължителна висока температура с болки по цялото тяло
  • с челно главоболие и болезнена скованост на врата
  • с мъчителна, суха кашлица с остри бодежи при вдишване, която се влошава при най-леко движение
  • сухи лигавици и силна жажда, като болният пие много вода, за да компенсира нарушения воден баланс
  • сухи, напукани устни, обложен език
  • разкъсващи, пробождащи болки по цялото тяло, които се засилват при движение
  • болният е отпаднал, раздразнителен, лежи напълно неподвижно
  • подобрение се усеща при почивка на легло и при изпотяване.

При остри симптоми Бриония D6 се приема по 1 доза (10 глобули) на всеки час, до 6 пъти дневно. При подобрение – 3-4 пъти по 1 доза.

Опитът на лекарите показва, че при тазгодишната грипна епидемия е много ефективна комбинацията на Бриония D6 и комплексното хомеопатично лекарство Инфлуцид.

Инфлуцид е медикамент, който покрива всички характерни симптоми на грипа и е подходящ за масово приложение. А комбинирането му с Бриония, при наличие на посочените по-горе оплаквания, осигурява още по-бърз и адекватен отговор на организма в битката с вирусите. И двете лекарства са с отлична поносимост, без нежелани странични ефекти, подходящи са и за възрастни, и за деца, както и за бременни и кърмачки.

Case Studies

Инфлуцид е едно от най-изследваните хомеопатични лекарства с редица международни клинични проучвания, които доказват действието му за лечение на грип и настинка. Приемът му гарантира адекватната имунна реакция на организма в битката с вирусите, бързото облекчаване на симптомите на заболяването и предпазва от усложнения и повторни инфекции. Инфлуцид понижава високата температура, отстранява треската, чувството за отпадналост, главоболието и мускулните болки, хремата, кашлицата и другите прояви на настинка и грип. Приемът е по 1 табл. на всеки час до 12 табл. на ден за възрастни и деца над 12 г. (по 1 табл. на всеки 2 часа до 8 табл. дневно за деца под 12 г.) След настъпване на подобрение се продължава с 3 х 1-2 табл. дневно поне за още 1 седмица. Предоставената информация не заменя консултацията с лекар при необходимост.

Последни публикации: