ГРИП 2020 – успешните оръжия за битката с него

Заради необичайно топлото за сезона време грипната епидемия реши да отложи своя кръстоносен поход за края на януари – началото на февруари. Вече стана ясно, че трите грипни вируса, които ще ни разболяват тази зима, са „свински” грип А (H1N1), тип А (H3N2) и тип B Victoria. Всъщност кой и кога точно ще ни връхлети не е от голямо значение. Важно е да знаем кои са най-добрите начини да се предпазим от разболяване и кои са разумните и изпитани стъпки да се справим с вируса на грипа в случай, че се срещнем с него.

Разпознайте го!

Вирусите стават все по-агресивни и често се случва да объркаме някоя по-тежка настинка с грип. Това, което всъщност отличава грипа от всички други инфекции, е внезапното му начало – рязко покачване на висока температура със силно главоболие, болки в стави, мускули, в очните ябълки, в гърлото, силна отпадналост, сънливост, липса на апетит, хрема, кашлица (последните могат да се появят и впоследствие).

Още при първи симптоми – лекар, почивка и Инфлуцид!

Това са сигурни предпоставки за едно успешно лечение. Факт е, че много от нас предпочитат да пропуснат прегледа при лекар и да се самолекуват, но понякога това може да доведе до неприятни последици. Ако все пак сте уверени в себе си и в способностите на имунната ви система, не ви се виси пред кабинета в поликлиниката, най-малкото си останете за няколко дни вкъщи.

Лекарите са единодушни, че домашното лечение с почивка на легло поне през първите 2-3 дни е важно условие за преборването на инфекцията. На тялото му трябва енергия, с което да надвие вируса, затова не го лишавайте от нея. Ходейки болни на работа, не правим услуга и на колегите, колкото и неприятни да са някои от тях. И автоматично се превръщаме в „предумишлени заразители”. Никой от нас не иска да се сдобива с такова клеймо, нали?

 

Защо Инфлуцид?

Доказан ефект

Защото с него можем да излекуваме (а не да потиснем) симптомите на настинка и грип бързо и ефективно – висока температура, треска, кашлица, хрема, главоболие, отпадналост. Това е факт, доказан чрез сериозни клинични изследвания. Всъщност Инфлуцид е и най-изследваното хомеопатично лекарство за лечение на грип.

Широк антивирусен спектър

Вече споменахме кои ще са щамовете, които ще ни разболяват. Изненада – Инфлуцид е особено подходящ в борбата срещу всички вируси, включително срещу актуалния за сезона „Свински грип” и другите грипни вируси, които вече споменахме.

Изключителен механизъм на действие

Укрепва мембраната на клетката и не допуска вируса на грипа да се размножи в нея. Така нашите клетки успяват да се защитят по-добре. Заедно с това активира клетките на имунната система, това са т.н. NK-килъри, които унищожават вирусите и размножаването им в кръвта става невъзможно. Този механизъм на действие прави Инфлуцид ефективен както за лечение, така и за защита в епидемиологична обстановка.

Съкращава боледуването

Заради имуностимулиращия си ефект Инфлуцид намалява нуждата от употреба на симптоматични лекарства и съкращава времето на боледуване, без да натоварва тялото с токсични съставки. Той е изцяло натурален продукт с природни съставки, преминали през най-строги тестове за качество на Немския хомеопатичен съюз, който е и неговият производител.

Винаги навреме

Дори да не започнете приема на Инфлуцид съвсем в началото на боледуването, никога не е късно да го включите в лечебната си схема – дори вече да сте болни или грипната епидемия да е в разгара си. Ако е необходимо, можете да го комбинирате и с други симптоматични лекарства.

Инфлуцид за всеки!

Най-хубавото е, че Инфлуцид е подходящ за цялото семейство – и за млади, и за стари, и за деца над 1 г., и за бременни, и за кърмещи жени. Дозировката за деца е по 1 табл. през час до 8 табл. дневно и 3х1 табл. след настъпване на подобрение още 1 седмица. Възрастни и деца над 12 г. приемат по 1 табл. на всеки час до 12 табл. на ден и 3х2 табл. още 7 дни. Можете да го използвате, и за да се предпазите, като взимате 3 пъти по 1 таблетка на ден през грипния сезон или поне 1 месец.

 

И не забравяйте…

  • да приемате много течности (над 2 литра дневно) – вода, чай, сокове, защото високата температура води до дехидратация и е важна тази загуба да бъде компенсирана;
  • да консумирате лесна за усвояване, здравословна храна, която доставя енергия на организма – по-малко тежки, запържени, мазни храни, повече плодове и зеленчуци, топли домашни бульони и супи.
  • да посетите лекар, ако в рамките на 2-3 дни не се почувствате по-добре, въпреки предприетото лечение, или състоянието ви се влошава. Грипът не е шега работа и усложненият могат да настъпят бързо.