„Невидими“ за вирусите – мисия възможна

Къща, защитена от бедствия

Настъпването на есенния сезон, започването на учебната година и възобновяването на ежедневните контакти между децата са фактори, които изправят на нокти почти всеки един от нас. Притесненията за предстоящите боледувания, които са неизбежни, и вероятността да се сблъскаме с COVID-19 ще направят идните месеци много по-напрегнати от която и да е друга година.

Доктор държи в ръцете си инжекция и ваксина

Важно за противогрипната ваксина

В момента в страната ни тече и активна кампания за ваксиниране на населението срещу грип. По наредба тази ваксина е препоръчителна за лица със съпътстващи заболявания, хора над 65-годишна възраст, медицински служители, които имат непосредствен контакт с пациенти и са по-изложени на риск от разболяване.

Ако вие не сте сред тези групи, но все пак обмисляте да се ваксинирате за собствено спокойствие, е добре да знаете няколко неща.

  • Противогрипната ваксина предпазва само срещу грипните щамове, които се предполага, че ще атакуват през предстоящия грипен сезон.
  • Но докато се изгради специфичната защита на организма срещу определените щамове, има общо спадане на имунитета и защитата срещу останалите вируси е неефективна.

Ако имате познати, които навремето са се ваксинирали и впоследствие са боледували през цялата зима от вирусни инфекции, и сте се чудили защо – това е отговорът. Тук е мястото да напомним, че COVID-19 е вирус. И все пак изборът е ваш дали да заложите на този начин на защита или да потърсите други ефективни методи.

За да направите най-добрия избор за себе си, трябва да знаете още нещо:

  • Макар и доста различни – COVID-19, грипът и другите респираторни вируси имат сходство в механизмите, помагащи им да преминат клетъчните мембрани и да превърнат клетките на заразения в свои фабрики на възпроизводство.
  • Ето защо неспецифичното укрепване на клетъчните мембрани плюс висок заряд на вътреклетъчна енергия представляват сериозна бариера за циркулиращите вируси, атакуващи дихателната система.

Именно такъв е механизмът на действие на Инфлуцид. Той е респираторно антивирусно лекарство с изцяло природен произход. Препаратът увеличава клетъчната устойчивост, предпазва от проникването и размножаването на вируси в клетката.

Това е официално документирано чрез сравнително in vitro (върху клетъчни култури) изследване на действието на Инфлуцид спрямо сезонни А и В грипни вируси, парагрип, коронавируси и респираторно-синцитиални вируси. Проучването е извършено по задание на СЗО в Научноизследователския институт по грипа към Министерство на здравеопазването и социалното развитие на Русия. Ето основните изводи от него:

  • Инфлуцид притежава антивирусна активност спрямо широк спектър от вируси, предизвикващи остри респираторни вирусни инфекции: грипни А и В щамове, аденовируси, коронавируси, респираторно–синцитиални вируси и парагрип.
  • Инфлуцид ефективно намалява вирусното размножаване и запазва клетките при модели на лечебно приложение, но още по-силен е неговият ефект при профилактични или лечебно-профилактични схеми.

Данните от друго международно изследване, проведено в клинични условия, пък доказват, че Инфлуцид модулира имунната реакция, като активира производството на вещества с мощно противовъзпалително действие (напр. интерферон), изключително важни в битката с вирусните инфекции. Според всички специалисти силният имунитет е най-добрата защита от вируси от всякакъв тип, включително и от COVID-19.

Приемът на 3 пъти по 1 табл. дневно Инфлуцид в продължение на 1 месец е успешната формула за устойчив имунитет и ефективно предпазване на цялото семейство от грипни вируси, коронавируси, аденовируси, рино-синцитиални вируси, парагрипни вируси.

Инфлуцид е широкоспектърна и напълно природна антивирусна „ваксина”. При това напълно безболезнена. Ако сте решили все пак да си поставите сезонната противогрипна ваксина, добре е да я съчетаете с приема на Инфлуцид. Лекарството е подходящо за възрастни и деца над 1 г., бременни и кърмещи жени, хора с хронични заболявания.

Доказан лечебен ефект

В продължение на вече 15 години в България Инфлуцид доказва и своето ефективно антивирусно действие в лечението на остри респираторни инфекции с вирусен характер, протичащи с висока температура. Прилаган в лечебна дозировка, препаратът:

  • Лекува симптомите на настинка и грип – хрема, кашлица, главоболие, висока температура, втрисане, мускулни болки, отпадналост
  • Значително намалява общата тежест на заболяването и предпазва от усложнения
  • Предотвратява постгрипен астеничен синдром

Мъж казва тайна на ухото на жена

А знаете ли, че има редица нови публикации от епицентровете на пандемията , които документират положителен опит с някои от отделните съставки на Инфлуцид? Гелсемиум се отразява положително при състояния на силна отпадналост и слабост; бриония, фосфор и ипекакуана – при състояния на  суха дразнеща кашлица, а евпаториум –  при треска, кашлица, болки в мускулите и ставите.

За оптимални резултати приемът на Инфлуцид  трябва да започне още при първи симптоми на разболяване. Препоръчителната дозировка за възрастни и деца над 12 г. е по 1 табл. на всеки час до 12 табл. на ден, а за деца от 1 до 11 г. – по 1 табл. на всеки 2 часа до 8 табл. дневно. След като настъпи подобрение в състоянието е много важно приемът да продължи поне още 1 седмица с 3х1 табл. на ден, за да се избегне повторна поява на оплакванията.