Как да се предпазим от новата Ковид вълна

Защитено от вируси семейство

Новата вълна от COVID-19 започна необичайно рано. Коронавирусът продължава да се променя – възникват нови подварианти на Омикрон – BA.4 и BA.5, а според епидемиолозите ръстът на заразените се дължи именно на тях.

 

Освен случаите на безсимптомно протичане и на леко заболяване, най-честите оплаквания и на новите подвидове на Омикрон са температура над 38°С, кашлица, главоболие, болки в крайниците, умора и дразнене в гърлото. Понякога се наблюдава и временна загуба на обоняние и вкус. В тежки случаи може да се развие и пневмония. Възрастните хора и тези с хронични заболявания са изложени на най-голям риск.

 

Защитете себе си и близките си с Инфлуцид и Шуслерова сол №3 

Инфлуцид и Шуслерова сол №3 на Немския хомеопатичен съюз (DHU) са антивирусни лекарства, които в комбинация помежду си многократно умножават силата си срещу летните остри респираторни вирусни инфекции, включително COVID-19 в настоящата нова епидемична вълна.

Тази комбинация е изпитана във времето защита за ученика, учителя, бременната и кърмещата жена, възрастния човек с хронични заболявания, цялото семейство. При това е с отличен профил на безопасност и без никакви нежелани странични реакции.

 

Инфлуцид е респираторно антивирусно лекарство с широка антивирусна активност спрямо редица респираторни вируси, включително коронавируси. Блокира проникването и размножаването им в клетката. А в случай на разболяване действа мощно още от първия ден на прием: бързо овладява симптомите, регулира възпалението в организма, понижава температурата, намалява тежестта на инфекцията, съкращава времето на боледуване, предпазва от усложнения и лечение с антибиотици.

 

Ефективността му при COVID-19 бе потвърдена и в българската лекарска практика. В периода септември-декември 2021 г., когато доминираше щамът Делта, бе проведено проучване, в което се включиха 97 лекари от 38 населени места в България. При 949 техни пациенти с лабораторно потвърдена картина за COVID-19, към назначената стандартна терапия за тази инфекция беше добавен и Инфлуцид като антивирусно и укрепващо имунитета лекарство, за период от 14 дни. Най-бързо и в най-голяма степен бяха повлияни високата температура, ставно-мускулните болки и главоболието. Само при 44% от пациентите, лекувани с комплексна терапия, включваща Инфлуцид, се бе наложила антибактериална терапия, като на голяма част от тях антибиотикът беше назначен още от първия ден на лечението. В края на 14-дневния период при 97% от пациентите настъпи съществено подобрение, като 390 от тях (41%) напълно оздравяха.

 

Инфлуцид е ефективен във всяка фаза на боледуването. При остро състояние възрастни приемат по 1 табл. на всеки час, а деца под 12 г. – по 1 табл. на всеки 2 часа. След подобрение на симптомите – 3х1 табл. дневно за още 1 седмица, а след COVID-19 – за още 1 месец. За защита Инфлуцид се приема в дозировка 3х1 табл. на ден в продължение на 1 месец.

 

Шуслерова сол №3 е спешната помощ при всяко остро възпаление, която:

✔  Активира имунната реакция в началния стадий на инфекцията

✔  Модулира ефективно възпалителния процес и овладява повишаването на температурата

✔  Подобрява кислородното насищане на тъканите

 

За предпазване се приемат 3х1-2 табл. на ден в продължение на 1 месец. В случай на разболяване, още при първи симптоми е добре да се започне прием на 1 табл. на всеки 15-30 мин. до настъпване на подобрение, а след това – 3х2 табл. на ден до пълно възстановяване.