Време за приказки

Децата обичат истории, приказни герои, но най-много обичат да задоволяват неизчерпаемото си любопитство. Приказките на Mama Natura ще ги отведат в един свят, където по забавен начин ще се запознаят и ще научат повече за собственото си тяло и здраве. Хайде да затворим очи и да послушаме заедно!

Aвтор: детската писателка Катя Антонова (автор на “Феята от захарницата”, “Двете кралства” и други любими детски книги)

Ох, ух и апчих

Знам, че не искаш да си болен, затова научи защо високата температура е твой добър приятел, а болката - мъдър учител, показващ ти как да станеш по-добро дете.

Play-button-TEXT-green

Имунокинд

История за две балончета

Ще се изненадаш, приятелю, но ти по рождение си имаш две балончета, скрити в теб. Чичо доктор ги нарича бели дробове - две балончета, без които нито едно дете не може да порасне.

Балончета, пълни с...жаби

Запознай се с Боби - безстрашно момче, което с помощта на мама изгони от тялото си лошата жаба, носеща името “Бронхит”.

Imunokind-Play-button (1)

Дентокинд

Любимият цвят на принцеса Дентина

С голямо удоволствие ти представям принцеса Дентина - първа братовчедка на Феята на зъбките. Принцеса Дентина има специална длъжност в Царството на зъбките - грижи се всяко твое зъбче да остане здраво и бяло.

Първото зъбче на Бела

Приятел в нужда се познава, нали! 6-месечната Бела изпадна в голяма беда, но на помощ веднага ѝ се притече принцеса Дентина, която направи малка магия и първото зъбче на Бела поникна без проблеми.

Dentokind-Play-button

Дормикинд

Капитан Всичкознам

Сигурен съм, че си падаш по телефони, таблети, компютри… А знаеш ли, че в главата си имаш най-мощния компютър в света, наречен мозък или капитан Всичкознам. В отбор с него можеш да сътвориш най-големите бели, но и да реализираш най-смелите си мечти.

Ужасният ден на Капитан Всичкознам

Децата също имат дни, в които нищо не върви по план. Това се случи и на 8-годишния Митко, който не успя да се сработи с капитан Всичкознам и да се представи добре на теста по математика в училище.

Dormikind-Play-button

Киндинорм

Фантастичната телефонна централа

Твоето тяло, както и на всички хора, работи като супер яка телефонна централа от галактическо измерение, която всяка секунда приема и обработва по няколко хиляди обаждания. И за учудване се справя за “Отличен”.

Сигнал „Заето”

“Кари бре, спри се за малко!” На Кари крачетата не я слушат. “Кари, слушай внимателно!” На Кари умът все бяга на друго място. Мина се време и за учудване на всички Кари стана най-послушното момиче.

Kindonorm-Play-button