Нови надежди с добре познати решения в битката с COVID-19

Ковид 19 вирус

В условията на настоящата пандемия от COVID-19 темата за укрепването на имунитета и предпазването от вируси продължава да стои на дневен ред.

Тя е изключително актуална и днес, когато постепенното завръщане на всички ученици в училищата и отварянето на големите търговски центрове предвиждат сериозно увеличение на заболеваемостта. Епидемиолозите дори вече предупредиха, че сме на прага на трета вълна на COVID-19.

През зимата по традиция зачестяват и случаите на респираторни инфекции, причинени от сезонните вируси. Това прави настоящата ситуация още по-динамична и налага търсенето на адекватни решения, които да помогнат за намаляване на разпространението на заразата.

Инфлуцид уврежда вирусите – съхранява клетките

На фона на тази обстановка са впечатляващи данните от най-новото клинично изследване на респираторното антивирусно лекарство Инфлуцид. Вече 17 години той е неизменна част от арсенала на редица български лекари в ежедневната им битка с вирусните инфекции. Инфлуцид присъства и в домашната аптечка на стотици хиляди семейства, които многократно са се убедили в неговата ефективност и безопасност.

Изследването е осъществено от група руски учени в края на 2019 и началото на 2020 г. и е публикувано през м. юли 2020 г. в престижния руски медицински журнал „Педиатрия”.Инфлуцид

Освен че отново потвърждава всички доказани до момента ефекти на Инфлуцид, за първи път се изследва вирусоцидното действие на лекарството. Доказва се, че Инфлуцид има директно разрушаващо действие върху атакуващите вируси. Резултатите от изследването сочат, че Инфлуцид:

  • Активира бързо системата за защита на здравите клетки и включва различни механизми за блокада на вирусите.
  • Гарантира АДЕКВАТНА имунна реакция и ШИРОКА ПРОТИВОВИРУСНА активност, включително срещу последни щамове на грипния вирус. 
  • Има вирусоцидно действие. Той дозозависимо потиска възпроизводството на изследваните щамове, а по данни от предишни клинични изследвания – и на херпесни вируси тип I и II, аденовирус тип III, парагрипен вирус, сезонен коронавирус и респираторен синцитиален вирус. Оказва се, че тези вируси, които са били в контакт с Инфлуцид, не могат да заразяват.
  • Има силен имуномодулиращ и противовъзпалителен ефект, предпазва от свръхреакция на имунната система, т. нар. „цитокинова буря”. 
  • Лекува симптомите на острите респираторни вирусни инфекции бързо и ефективно.
  • Защитава клетките спрямо токсичното влияние на вирусите, други антивирусни препарати и високи дози антипиретични препарати, увеличавайки дела на оцелелите клетки.
  • Предотвратява ПОСТГРИПЕН АСТЕНИЧЕН синдром и БАКТЕРИАЛНИ суперинфекции. 
  • Има изключително висок профил на безопасност, което го прави подходящ и за малки деца, бременни и кърмещи жени, хора в напреднала възраст, с хронични заболявания.

Можете да се запознаете подробно с изследването тук.

За предпазване от вируси Инфлуцид се приема в дозировка 3 пъти по 1 табл. на ден в продължение на поне 1 месец.

За лечение на настинка, грип и други респираторни вирусни инфекции Инфлуцид се приема в дозировка по 1 табл. на всеки 1-2 часа до 8-12 табл. дневно (в зависимост от възрастта на пациента). След настъпване на подобрение приемът се намалява на 3 пъти по 1 табл. на ден в продължение на поне още 1 седмица.