Оптимална грижа за здравето в сезона на вирусите

Кашлица

В настоящата пандемична ситуация всяко здравословно неразположение буди притеснение и изисква взимане на навременни мерки. Не винаги имаме бърз достъп до лекар, затова е полезно да знаем как можем да си помогнем при първи симптоми на разболяване.

Тук ще видите терапевтични схеми, които са ежедневно препоръчвани и изпитвани в практиката на много български лекари при лечението на най-честите симптоми на настинка, грип и други респираторни вирусни инфекции. Те са с изцяло природен произход, без риск от развиване на алергии и други нежелани странични реакции, което ги прави подходящи за цялото семейство.

При първи симптоми на настинка, грип или COVID-19

Можете веднага да започнете прием на Инфлуцид – едно от най-задълбочено изследваните природни лекарства за лечение на настинка и грип. Той е ценна част от комплексната терапия и на COVID-19, заедно с други симптоматични средства, прилагани от водещи български лекари и клиники в страната. Прилага се като антивирусно и имуностимулиращо средство.

Инфлуцид лекува бързо и ефективно всички характерни симптоми на вирусните инфекции (температура, хрема, болки в гърлото, кашлица, умора) и предпазва от настъпване на усложнения.

Приема се по 1 табл. на всеки 1-2 часа (според възрастта) до 8-12 табл. дневно, като след настъпване на подобрение приемът се намалява на 3 пъти по 1-2 табл. поне още 1-2 седмици.

За още по-бърз ефект можете да комбинирате Инфлуцид с  Шуслерова сол №3 на Немския хомеопатичен съюз (DHU) – оригиналните Шуслерови соли в България. Тя активира клетките на имунната система, повлиява острото възпаление, възпрепятства размножаването на бактериите и на вирусите, осигурява транспорта на кислород към клетките. За лечение се приема по 1 табл. Шуслерова сол №3 на всеки 15 минути до настъпване на подобрение, а след това – 3 пъти по 3 табл. на ден поне още 1 седмица.

Висока температура

При повишена температура

При наличие на симптоми на вирусна инфекция, включително COVID-19,  и покачване на температурата до 38,5°С, можете да си помогнете със следната комбинация:

Инфлуцид – по 1 табл. на всеки 1-2 часа до 8-12 табл. на ден

Шуслерова сол №3 – по 1 табл. на 10-15 мин. до спадане на градусите

А ако температурата е над 38,5°С, се приема Инфлуцид по същата схема в комбинация с Шуслерови соли №5 и №8 – редува се по 1 таблетка от всяка сол до спадане на температурата или по 5 табл. от всяка сол могат да се разтворят в чаша топла вода и да се изпият на бавни глътки.

При хрема и синузит 

При вирусните инфекции, включително и COVID-19, често е налице и хрема, възпаление на носната лигавица. Тя може много бързо да бъде овладяна с Цинабсин в комбинация със спрея за нос Инфлуназал.

Цинабсин е лекарство под формата на таблетки, които успокояват възпалението и намаляват отока на носната лигавица. Приемът му води до бързо възстановяване на носното дишане, премахва главоболието, стимулира имунната система и предотвратява усложненията. При това без никакви рискове от нежелани странични реакции. Цинабсин  е много ефективен и при остри и хронични синузити, както и при заден ринит.

При остри състояния децата под 12 г. приемат по 1 табл. през час до 8 табл. дневно, а над 12 г. – по 1 табл. на всеки час до 12 табл. на ден до настъпване на подобрение. След това дозировката се намалява на 3 пъти по 1-2 табл. дневно в продължение на още 1-2 седмици.

Инфлуназал овладява локално отока и възпалението на носната лигавица, отпушва носа, улеснява отделянето на образувалите се корички. Той е едно от малкото лекарства, подходящ дори за бебета под 1 г.. Може да се прилага продължително време, без риск от привикване или нарушаване на функциите на носната лигавица.

При деца под 1 г. дозировката на Инфлуназал е по 1 впръскване във всяка ноздра 2 пъти на ден, от 1 до 12-годишна възраст – 3 пъти по 1 впръскване в носа, а над 12 години – 3 пъти по 2 впръсквания във всяка ноздра на ден.

Главоболие

Възпалено гърло 

Един от най-честите симптоми, с които протичат вирусните инфекции, е възпалението на сливиците и фаринкса. Много е важно с какво го лекуваме, тъй като гърлото е една от входните врати на вирусите. Важно е не само да овладеем болката и възпалението в него, но и да укрепим защитните му функции.

Това прави Тонзилотрен. Той лекува възпалението и болката, намалява нуждата от антибиотично лечение и повишава защитната бариера на гърлото. Ефективен е във всяка фаза на ангината. Приема се по същата схема като Цинабсин.

Главоболие 

То често е налице в началния стадий на вирусна инфекция. Понякога то е пулсиращо – когато навлиза кръв в главата. Тук е много подходяща Шуслерова сол №3 – 3 пъти по 3 табл. до настъпване на подобрение.

Главоболието може да бъде и спастично. Протича с пронизващи, пробождащи болки, които започват от врата нагоре, в задната част на тила. Подходящи тук са Шуслерови соли №3 и №7, като се редуват по 2 табл. от всяка до настъпване на подобрение. Шуслерова сол №7 може да се приема и под формата на „Гореща 7”10 табл., разтворени в чаша гореща вода. Течността се пие бавно, на малки глътки.