Най-честите здравословни оплаквания през вирусния сезон – опитът на лекарите

Температура, хрема, кашлица, болно гърло, умора….Типични за сезона на настинките и грипа оплаквания. Когато се разболеят, все повече хора предпочитат да си помогнат с щадящи и същевременно ефективни методи на лечение, каквато е хомеопатията.

Сред доказано ефективните хомеопатични лекарства за лечение на вирусни инфекции на горните дихателни пътища са добре познатите лекарства Инфлуцид (при настинка и грип), Тонзилотрен (при болно гърло), Цинабсин (при хрема и синузит), Ринитал (при алергична хрема) и Инфлуназал (спреят за нос). Ето какво споделят за своя опит с тях в практиката си едни от най-утвърдените в своята област лекари:

 

„Ако родителите са пропуснали да закалят децата си, им предлагам хомеопатичния препарат за стимулиране на имунитета Инфлуцид. Работя с него от момента, в който се появи на българския пазар. В практиката си съм се убедил в ефикасността му за първа реакция при симптоми на грип или настинка.”

д-р Венцислав Везенков, педиатър и хомеопат в гр. София

адрес на кабинета: гр.София, ж.к. „Хаджи Димитър”, бл. 54Б

тел.: 02/4720776, 0888 951085

„Изпробвах Инфлуцид още щом се появи в България и видях добрите резултати при лечение на вирусни инфекции и грип. Назначавам го също за подобряване на имунитета. Действа и при малките ми пациенти, и при хора с множество хронични заболявания.”

д-р Красимира Косева, хомеопат,специалист по педиатрия и обща медицина в гр. София

адрес на кабинета: гр. София, ул. „Мир” 3

тел. 02/442 30 40, 0887 739 780;

„За профилактика на вирусни инфекции препоръчвам комплексното хомеопатично лекарство Инфлуцид. Доказано е, че приемът 3 пъти по 1 табл. на ден в продължение на 1 месец, подсилва имунитета и предпазва от простуди и грип за 3 месеца. Ефективен е и за лечение на вирусни инфекции. Започнете приема му още при първи симптоми на заболяване – по 1 таблетка през час за деца до 12 г. и по 1 таблетка на всеки час за възрастни.”

д-р Виолетка Венева, педиатър и хомеопат в гр. Братановци

Адрес на кабинета: гр. Батановци, ул. “Христо Ботев” № 24А

тел. 0887 335775

„При пациенти с хронични или тежки ангини, независимо от възрастта, препоръчвам профилактичната програма с Тонзилотрен. Опитът ми показва, че приемът на медикамента 3 пъти годишно по 2 месеца води до излекуване при над 80% от случаите и трикратно намалява нуждата от антибиотично лечение”.

проф. д-р Ваня Недкова, началник Клиника по детски болести в гр. Плевен

Адрес на клиниката: гр. Плевен, бул. “Георги Кочев” 8а, Университетска болница „Д-р Георги Странски”

Приемен кабинет: тел. 064/886-408
Медицински секретар: тел. 064/886-403, 064/886-141

„Тъй като възпаленото гърло не винаги е безобидно състояние, съветвам моите пациенти още при най-малкия дискомфорт да започнат приема на Тонзилотрен. Така те не само ще спрат болката и възпалението, но и ще се застраховат срещу развитието на бактериални усложнения. Още един плюс на лекарството е, че стимулира имунната система и предотвратява рецидивите”.

д-р Ивайло Тодоров, общопрактикуващ лекар в гр. София

Адрес на кабинета: ДКЦ 25, ж.к. Младост, ул. „Свето преображение” 20

тел. 087 883 16 61

„Използвам Тонзилотрен при възпаление на Валдайеровия пръстен, в който участват сливиците. Неговите съставки го правят ефективен за лечение както на острото възпаление, проявяващо се с болки, парене в гърлото, затруднено преглъщане, така и на хроничното, което се изразява с чести ангини, гнойни инфекции, хипертрофия. Тонзилотрен повлиява прояви на вирусни (мехурчета, язви и полипи) и бактериални инфекции (гнойни тапи и секрети). Освен това подсилва имунитета при често боледуващи и изтощени пациенти, лекувани дълго време с антибиотици”.

д-р Надка Карафезиева, хомеопат, специалист по педиатрия и обща медицина в гр. Пловдив

адрес на кабинета: гр. Пловдив, ул. “Пепелаша “5
тел.: 032 /332393
моб : 088 463 33 18 мед. сестра
моб :088 743 12 33 д-р Карафезиева

В дългогодишната си практика използвам Цинабсин още от самото му появяване на пазара. Изключително съм доволен от действието му при остра и хронична форма на синузит, лечение на т.нар. „трета сливица”, особено с  препарата Инфлуназал спрей, както и при хрема, която не е от алергичен произход.
Чудесният ефект се дължи на четирите му съставки: цинабарис – облекчава паренето и напрежението при възпаление на носоглътката и синусите, намалява главоболието и сълзенето; канадски хидрастис и калиев бихромат – особено ефикасни при хроничните синузити, подобряват дишането през носа, намаляват секретите; ехинацеята – засилва имунитета.
Цинабсин въздейства върху лигавицата на носа и ограничава отока, изчиства патогенните микроорганизми и не позволява инфекцията да се разпространи в синусите и дихателните пътища. Той ускорява възстановяването на дишането през носа и хремата изчезва по-бързо. Използвам Цинабсин за профилактика не само при хроничен синузит, а и при ринити, които са продължителни, особено когато имаме и увеличена трета сливица. Ето една примерна схема: 2-3 месеца се приемат 3х1 таблетка, като, разбира се, в зависимост от секрета, неговия вид, цвят, консистенция, използвам и Шуслерова сол № 4 калиев хлорид или сол №6 калиев сулфат, или сол №8 натриев хлорид. Цинабсин съдържа пшенично нишесте и за толкова години съм имал само 1 случай на пациент с цьолиакия, който реагира на препарата.д-р Димитър Янев, специалист УНГ, хомеопат, Шуслеров терапевт, фитотерапевт в гр. Бургас
www.yanevhealth.com
тел.0887690304
Цинабсин е много успешен препарат за лечение на хрема и синузит. В случай на по-сериозна хрема предпочитам да го изписвам за по-дълга употреба, за да може максимално добре да се изчистят синусите от натрупаните секрети. Той много добре ги дренира, без да оказва изсушаващо действие на лигавицата на носа. Често го препоръчвам и след прием на антибиотик, като завършек на лечението.

д-р Антоанета Гужгулова, специалист УНГ и хомеопат в гр. София

адрес на кабинета: гр. София, бул. „Александър Стамболийски” № 188 (Медицински център Виталис) и ДКЦ 8 (ул. „Христо Силянов” № 77)
тел. 0888 803362

Цинабсин е много успешна и подходяща комбинация от 4 доказани хомеопатични медикамента за лечение както на остър, така и на хроничен синузит, с или без аденоидна вегетация (увеличаване на сливиците). При тези състояния от голямо значение са  схемите на приложение (дозите). Практиката ми потвърждава, че Цинабсин е ефективен и за укрепване на имунната система.

д-р Даниела Иванова, педиатър и хомеопат в гр. София

адрес на кабинета: МЦ Новум, ул. „Родопски извор” 26
тел. 0886 320382

Макар че е сравнително отскоро в България, спреят за нос Инфлуназал вече доказа своята ефективност за лечение на хрема. За разлика от традиционните спрейове и капки за нос, той е напълно безопасен, няма никакви странични ефекти и може да се използва дълъг период от време, без риск от привикване.

д-р Силвия Георгиева,
специалист УНГ в гр. Русе

Адрес на кабинета: гр. Русе, ул. „Независимост” №2, ет. 2, каб. 7 /до ДКЦ 1, над аптека Оптима 11

тел. 0888/ 75 69 67

Винаги трябва да се подхожда изключително внимателно към лечението, когато пациентът е дете под 1 г. Ето защо при хрема, с каквато малките деца се сблъскват често, съветвам майките веднага да започнат да впръскват Инфлуназал в нослето. Спреят е доказано ефективен за лечение на хрема и е уникален с това, че е подходящ за употреба още от нулева възраст.

д-р Наталия Борисова,
УНГ специалист в гр. Ботевград

Адрес на кабинета:
гр. Ботевград, ул. „Божко Божилов” №1
тел. 0723/ 65 294
моб. 0888/ 976 663

Ако бъде неглижирана, хремата лесно може да слезе към долните дихателни пътища или да се отправи към синусите, ушите. Затова още при най-лекия симптом на запушен нос можете да започнете лечение с хомеопатичния спрей за нос Инфлуназал. Той лекува възпалението на носната лигавица, намалява нейния оток и отпушва носа.

д-р Татяна Ралчева,
педиатър в гр. София

Адрес на кабинета:
гр. София бул. „Доктор Г. М. Димитров“ 16, ДКЦ Софиямед
тел. 0895 555 444

Последни публикации: