Лятна почивка без болести – как да си я осигурим

Лятото наближава, идва време за почивка на морето, планината или на някое екзотично място. Често обаче плановете ни отиват на вятъра заради някоя вирусна инфекция, която ни спохожда точно тогава. И вместо да се наслаждаваме на хубавите моменти, сме принудени да се борим с висока температура, хрема, болки в гърлото, кашлица или стомашно-чревно неразположение. За съжаление, за вирусите почивка няма и те са готови да атакуват по всяко време.

Ако не искате тази година да се изправите пред такава типична класическа ситуация, е добре да вземете навременни мерки за подсилване на имунитета. Можете да го направите с профилактичната имунна програма на Немския хомеопатичен съюз (DHU), включваща Инфлуцид и Шуслерови соли №3, №6 и №7. Тази профилактична схема е подходяща за цялото семейство.

Инфлуцид е хомеопатично лекарство за профилактика и лечение на настинка и грип. Клинични изследвания сочат, че приемът на 3х1 табл. дневно в продължение на месец дава профилактичен ефект срещу настинка и грип за 3 месеца. Лекарството има доказано защитно действие срещу широка серия вирусни щамове – грипни вируси, херпес тип I и II, аденовируси.

Имуностимулиращата програма с Шуслерови соли включва:

Сол №3 железен фосфат – по 3 табл. сутрин. Тя повишава активността на клетките на имунната система и организмът по-бързо и ефективно се справя с атаките на вирусите.

Сол №6 калиев сулфат  – по 3 табл. на обяд. Тази сол стимулира функцията на черния дроб, подпомага детоксикацията на клетките и много от компонентите на имунната система.

Сол №7 магнезиев фосфат – по 3 табл. вечер. Премахва напрежението, помага за преодоляването на ежедневния стрес, който понижава имунитета.

Приемайте солите в продължение на поне 1 месец.

Последни публикации: