Как да попълним минералните дефицити на тялото

При боледуване, диети, стрес минералните соли бързо се изчерпват, a те са от основно значение за нормалното функциониране на организма ни. Затова е препоръчително два пъти годишно да се прави курс за пълна реминерализация и детоксикация на организма.

Всички болести, без изключение, започват от „разболяване” на клетките на тялото. Те изпадат в дисбаланс по различни причини – интоксикация, неправилно хранене, деминерализация. Потребността ни от минерални соли нараства при стрес, интензивна работа, физическо натоварване, заболяване, преходни периоди в живота (фази на растеж и бременност), при прием на медикаменти. В това описание може да се разпознае почти всеки един от нас и точно затова се нуждаем от пълната реминерализация, която можем да направим с Шуслеровите соли на Немския хомеопатичен съюз (DHU). Провежда се по следната лесна схема:

Понеделник: сутрин – Шуслерова сол №8, на обед – №9, вечер – №10

Вторник: сутрин, обед и вечер – Шуслерова сол №3.

Сряда: сутрин – Шуслерова сол №4, на обед – №5, вечер – №6.

Четвъртък: сутрин, обед и вечер – Шуслерова сол №7.

Петък: сутрин – Шуслерова сол №1, на обед – №2, вечер – №12.

Събота: сутрин, обед и вечер – Шуслерова сол №11.

Неделя: почивка.

На прием се смучат по 5 таблетки от всяка сол или се разтварят в чаша топла вода и течността се пие бавно, на малки глътки. Това разпределение не е случайно, то се дължи на много задълбочени проучвания по отношение на усвояемостта от организма и самата същност на всяка минерална сол. Препоръчва се курсът да се изпълнява по 2 седмици два пъти в годината.

Пълната реминерализация цели да ни помогне да регулираме дефицитите от минерали, да завършим цялостното си лечение и възстановяване след заболяване, да поддържаме профилактично минералния си баланс.

Реминерализация е важно да се направи след всяко дълго боледуване или след изтощаване поради умствени, физически или психоемоционални натоварвания. Много добре действа и сезонно, например при силни реакции при смяна на сезоните като пролетна или есенна умора. Цялостното попълване на минералните дефицити е много важно преди и след раждане, по време на активни ваксинации при деца, в сезона на често развитие на остри респираторни заболявания, при смяна на мястото на живеене, при прием на много медикаменти при хронично болни. Реминерализацията е подходяща и при чести неразположения, които не могат да се определят като болести (безсъние, главоболие, изтощение, сковани стави с леки болки, чест стомашен дискомфорт, спадове на кръвното, растежни проблеми и други). Идеята е организмът да се снабди с всички минерали, от които има нужда, за да функционира правилно и да реагира адекватно.

Последни публикации: