Класически хомеопатични монопрепарати

Монопрепаратите на Немски хомеопатичен съюз (DHU) достигат в България чрез Алпен Фарма Груп. Глобулите се произвеждат по точно определена технология, като първата стъпка е приготвянето им от тръстикова захар без да се използват никакви помощни вещества. Като втора стъпка те се накапват с хомеопатичното вещество и следва завъртането им в специални центрофуги, така че активната субстанция се разпределя по всяка една от тях напълно равномерно.

Дозата е спрямо индивидуалните нужди на пациента. При необходимост от самолечение при възрастни се препоръчва еднократен прием по 5 гранули на ден. Хомеопатични лекарства са в ниска потенция D6, в средна потенция D12-D30 и във висока потенция D1000. Последните се използват след консултация с лекар хомеопат.

Помагат при различни неразположения като главоболие, кожни проблеми, подвижност и еластичност на костите, простудни заболявания, висока температура, алергични заболявания, емоционални проблеми и др. За повече информация може да посетите и официалния сайт.

Аптеки с монопрепарати на DHU

Можете да закупите онлайн от:

Или от следните физически аптеки:

Арника

Арника D6 е хомеопатичен монопрепарат, който помага за всякакъв вид травми и наранявания. Препоръчва се за активно спортуващи, болезнени вени и мускулна треска и умора. Приемът за спортисти, при остри симптоми и хронични състояния е различен.  Научи повече на официалния сайт на хомеопатичните монопрепарати.

Апис мелифика

Апис мелифика D6 е хомеопатично средство за ужилвания от насекоми, изгаряния, слънчеви изгаряния, уртикария, атопичен дерматит, конюнктивит и остри отоци след травми. ВАЖНО: При алергични симптоми да НЕ се използват разреждания по-ниски от Апис мелифика D30, а при хора алергични към ухапвания е необходима консултация с лекар. Научи повече на официалния сайт на хомеопатичните монопрепарати.

Беладона

Беладона D6 е препоръчван от хомеопатите продукт с изключително широко приложение. Контролира остро настъпила висока температура с променливи стойности (39-40°С), със зачервена, изпотена кожа. Помага при възпаление на кожата и лигавиците със силно зачервяване, болка и топлина. Облекчава зачервяване и сухота в гърлото. Помага след слънчев удар и изгаряне, когато кожата е много зачервена. Предписва се и при менопауза, защото облекчава топлите вълни със зачервяване по лицето. Научи повече на официалния сайт на хомеопатичните монопрепарати.

Окубака

Окубака D6 е хомеопатично лекарство, което облекчава диария при пътуване заедно с друг монопрепарат Арсеникум албум D12. Самостоятелно се прилага при антибиотик асоциирана диария и диария от хранителна непоносимост. Научи повече на официалния сайт на хомеопатичните монопрепарати.

Нукс вомика

Нукс вомика D6 е приложим при преяждане и махмурлук, констипация, хемороиди, киселини и повишена нервност при опити да се спре тютюнопушене, алкохол, кафе, лекарства, безсъние. Премахва припряност и раздразнителност при прекалено много работа. Научи повече на официалния сайт на хомеопатичните монопрепарати.

Бриония

Бриония D6 облекчава постепенно покачваща се температура при настинки и грип (около 38.5°С) и ставни болки, провокирани от всяко движение. Приема се от болни, които са отпаднали, раздразнителни и с челно главоболие. Научи повече на официалния сайт на хомеопатичните монопрепарати.

Гелсемиум

Гелсемиум D6 се приема при грип или настинка с тилно главоболие, сънливост, забавени движения и липса на енергия при боледуване. Монопрепаратът повлиява на мъчително безпокойство или страх от нещо предстоящо като изпит, сценична треска, безсъние от притеснение. Приема се и при високо кръвно от безпокойство и стрес, но само по лекарско предписание. Научи повече на официалния сайт на хомеопатичните монопрепарати.

Меркуриус солубилис

Меркуриус солубилис D12 е хомеопатично лекарство, което се прилага при възпаление на лигавиците с редки жълто-зелени секрети, фарингит и ангина с тенденция към нагнояване, стоматит, периодонтит, афти и слузно-гнойни остри и хронични хреми. Научи повече на официалния сайт на хомеопатичните монопрепарати.

Пулсатила

Пулсатила D6 облекчава остри възпаления на дихателната система в стадий на оздравяване с бяло-жълти секрети като хрема и кашлица, отити, ечемик при децата, тежест в краката и разширени вени. Научи повече на официалния сайт на хомеопатичните монопрепарати.

Рус токс

Рус токсикодендрон D6 се препоръчва за лечение на херпес, херпес зостер и варицела. Помага при настинки и грип с мускулно-ставни болки и двигателно безпокойство на болния и екзема с малки мехурчета с бистра течност. Облекчава пресипналост на гласа при преподаватели и треньори заедно с Арника D6. Самостоятелно се предписва при рехабилитация след навяхване и счупване на кости. Научи повече на официалния сайт на хомеопатичните монопрепарати.

Туя

Туя D6 е монопрепаратът за след ваксинация за профилактика на страничните ефекти. Помага също и за брадавици, целулит и задържане на течности. По лекарско предписание се прилага за полипи, хронични пикочни и гинекологични инфекции, кондиломи и хипертрофия на простатата. Научи повече на официалния сайт на хомеопатичните монопрепарати.