Нукс вомика е за теб, ако…

стресът е част от ежедневието ти. Нукс вомика е хомеопатично лекарство, подходящо за лечение на свръхчувствителни, нервни, нетърпеливи, избухливи, понякога дори агресивни хора. Често това са трудолюбиви и амбициозни работохолици, загубили баланса между работа и личен живот. Препоръчва се и при повишена нервност в опит да се спрат цигарите, алкохолът или друга пристрастеност (към кафе, лекарства). А също и при безсъние, припряност, раздразнителност поради претоварване с работа.

Хомеопатичното лекарство има
широко приложение при:

Оплаквания поради злоупотреба с алкохол и храна, махмурлук с пулсиращо главоболие, общо неразположение, гадене, киселини, подуване на корема. Лекарството може да се използва и превантивно срещу махмурлук, като се приема преди и/или след края на вечерта.
Главоболие от безсъние или нервно пренапрежение, свързани с претоварване с работа и умствена преумора
Безсъние, стрес, раздразнителност при преумора от работа
⭕ Болезнени хемороиди и запек
⭕ Спастично повишаване на кръвно налягане под стрес и напрежение в работата, гняв, избухливост (и др. по лекарско предписание)
Небалансирано хранене и преяждане
⭕ Прекомерен прием на кафе, алкохол, тютюн, медикаменти (стимулиращи, успокоителни и др.) и повишена нервност при опити да се прекрати зависимост към тях

 

*Оплакванията обикновено се влошават при: ставане от сън сутрин; след хранене (появява се една характерна сънливост); от студ и въздушни течения; от кафе, алкохол, пикантни ястия и стимуланти, с които често се злоупотребява. Подобрение настъпва при: затопляне, след кратка дрямка; вечер.

Какво е Нукс вомика?

Нукс вомика е хомеопатично лекарство с изходна субстанция – семената на стрихниновото дърво (отровен стрихнинов орех), което расте в Азия и Австралия. Семената са донесени в Европа за първи път през 15 век, вероятно като отрова за гризачи. През 16 век започват да се използват като очистително и като лекарство, което притежава тонизиращи и успокояващи свойства и действа ефективно при редица заболявания.

Нукс вомика

При отравяне с тези семена се наблюдава свръхчувствителност към шум, светлина и докосване. По принципа на подобието хомеопатичното лекарство Нукс вомика се прилага при подобни симптоми, а също и като антидот при прекомерна употреба с медикаменти, стимуланти и др.

Препоръчителен прием

За подобряване на физическите симптоми: Нукс вомика в ниски и средни потенции – D6, D30.

При остри състояния – до 4 пъти дневно по 1 доза Нукс вомика D6 (5-10 глобули). Нукс вомика D30 – 2 пъти дневно по 1 доза.

При емоционални и поведенчески симптоми: Нукс вомика във високо разреждане – D1000, само по лекарска препоръка.

Важно!

Хомеопатичните лекарства във високи потенции – D1000, се назначават само от лекар специалист. Не забравяй, че само консултацията с лекар хомеопат може да ти гарантира ефективност на лечението!