Арника D6 е за теб, ако…

пострадаш в инцидент, при всякакви травми и наранявания – от леки кръвотечения до контузии и комоцио. Арника е хомеопатичното средство за първа помощ. Тя помага както при усещане за болезненост и натъртване на мускулите, така и при пренатоварване по време на спорт или след контузия и при мускулна треска. 

Арника

Подходяща е като медикамент преди и след оперативно лечение, както и за по-бързо подобряване на състоянието на родилките. Действа бързо и ефективно за възстановяването на увредените кръвносни съдове, за намаляването на отоците в засегнатите тъкани.

Хомеопатичното лекарство има
широко приложение при:

⭕ Шок, кървене, натъртване, хематоми, разтежение и болки в мускулите при травма, инциден
⭕ Мускулна треска и умора (след спорт)
⭕ Болки, провокирани от стари травми
⭕ Болезнени вени
⭕ При естествено раждане и при цезарово сечение – ускорява възстановяването
⭕ Хронични сърдечносъдови заболявания и високо кръвно налягане – по лекарско предписание!

Какво е Арника D6?

Тя е колкото красива, толкова и полезна. Расте в планински райони по целия свят и още от древността е позната като билка за лечение на травми. Още през 16 век индианските племена в Северна Америка приготвяли чай от корените ѝ, с който облекчавали болките в гърба. Изключително популярна по света за външно лечение на рани, навяхвания и натъртвания.

Повече от интересно е, че самият Гьоте я посочва като средството, което спасява живота му по време на треска. Арниката е любима на английската кралица Елизабет – тя не само е била почитател на хомеопатията през целия си живот, но я е препоръчвала на всички свои приятели.

Препоръчителен прием

При остри състояния: по 1 доза (10 глобули) на 30-60 мин., до 6 пъти дневно. 

Като постоперативен медикамент (включително при раждане):

– приема се в разреждане D6 или D30 няколко дни след операция – 2 пъти дневно по 1 доза (10 глобули).

При хронични състояния и профилактично: 2-3 пъти дневно по 1 доза.

Важно!

Арника D1000 се приема само по лекарско назначение! Не забравяй, че само консултацията с лекар хомеопат може да ти гарантира ефективност на лечението!