Пулсатила е за теб, ако…

си от хората, които са любвеобилни и стеснителни, изпитват силен страх от изоставяне и затова имат голяма нужда от любов, внимание и подкрепа. Когато са деца, те са като „залепени” за майка си и искат постоянно да бъдат гушкани и обгрижвани. Оплакванията им са променливи – например, суха през деня кашлица, която нощем става влажна, със секрети, или запушен нос през нощта, а през деня – обилна хрема.

Хомеопатичното лекарство има
широко приложение при:

Остри възпаления на дихателната система в стадий на оздравяване с бяло-жълти секрети (хрема, кашлица)
Отит
Ечемик в детска възраст
Тежест в краката, разширени вени
Всички симптоми се подобряват при пребиваване на свеж хладен въздух и се влошават при затопляне
По лекарско предписание – при закъсняващ или нередовен цикъл, предменструален синдром с плачливост и променливо настроение, рецидивиращ ечемик и др.

Какво е Пулсатила?

Носят се много легенди за това красиво градинско цвете, наричано Съсънка. Една от тях гласи, че цветето е поникнало от сълзите на Венера, проляти след смъртта на любимия ѝ Адонис. Затова и го използвали за лечението на сълзене. В хомеопатията пък се назначава обичайно при хора, които са склонни лесно да избухват в плач.

Друго предание гласи, че Адонис бил млад и красив ловец, любимец на богинята Афродита (Венера). Тъй като нейният съпруг бог Арес (Марс) бил много ревнив, той изпратил глиган да разкъса младежа. А пролятата му кръв Венера превърнала в цветето Съсънка.

Препоръчителен прием

Дозировка на Пулсатила D6 и D30: по 1 доза (10 глобули) 3 – 4 пъти дневно.

Важно!

При възпаления на дихателната система задължително трябва да се прилагат по-високи разреждания като D30 и D1000 (D1000 се приема само по лекарско предписание). Не забравяй, че само консултацията с лекар хомеопат може да ти гарантира ефективност на лечението!