КОЛДИСЕПТ наноСилвър Капки за уши

Уникални по рода си капки за уши, защото действат ефективно в 3 насоки – лекуват, възстановяват и предпазват:

Действат с доказаната сила на колоидното сребро

⚪ Подпомагат лечението на възпаление на външния слухов канал 

Действат срещу бактерии, вируси, гъбички

Облекчават болката, намаляват подуването и дискомфорта

⚪ С почистващ ефект отмиват мъртвите бактерии

⚪ Създават защитен слой, ограничаващ развитието на бактерии и гъбички

⚪ Нямат странични ефекти и не водят до привикване

coldisept-ushi

Използват се:

както за лечение, така и за профилактика:

🟠 при лечение на отит, причинен от бактерии, вирусни и гъбични причинители;

🟠 възпаления на външното ухо с различна етиология.

picture-ushi

Подходящи са за:

🟠 хора с болки, оток и дискомфорт в ушите;

🟠 хора, които често боледуват от отит на средното ухо;

🟠 възрастни и деца над 6 години;

🟠 бременни жени и деца под 6-годишна възраст – само под лекарско наблюдение.

Наносилвър строеж

Какво означава наноСилвър?

„СИЛВЪР” означава сребро, а именно то е в основата на КОЛДИСЕПТ наноСилвър Спрей за гърло. Антимикробната активност на колоидното сребро е добре известна и широко изследвана. В неговата среда всички бактерии, вируси, гъбички и плесени загиват за 6 минути! В допълнение те не развиват резистентност, както често се случва с антибиотиците. 

Колоидният разтвор активира имунната система, подсилва действието на лекарствата до 10 пъти, а на билките до 7 пъти

„НАНО” обозначава размера на сребърните частици (нано=една милиардна от метъра) в КОЛДИСЕПТ наноСилвър Спрей за гърло. Колкото по-малки са те, толкова по-бързо е действието им и организмът ги възприема по-лесно. Днес новите технологии позволяват те да се сведат до такива размери и да действат като ефективно широкоспектърно средство срещу опасни патогени дори в ниска концентрация.

Как действа КОЛДИСЕПТ наноСилвър Капки за уши?

  • Съдържащите се в капките сребърни и медни наночастици създават слой, който ограничава растежа на гъбички (упражняват активност и върху мицели на Candida albicans), както и други устойчиви на антибиотици бактерии.
  • Антимикробното свойство се дължи на механизма на действие на наночастиците, които унищожават бактериалната мембрана.
  • Наночастиците сребро са по-нова терапевтична опция за лечение дори на резистентни случаи на кандидоза.
  • При остър отит на средното ухо често се прилага антибиотична профилактика, но успоредно с това нарастват случаите на резистентност към антибиотици, което прави Колдисепт наноСилвър Капки за уши подходяща алтернатива.

Какви други важни съставки съдържа КОЛДИСЕПТ наноСилвър Капки за уши?

Ефективността на продукта се дължи на уникална комбинация от колоидни молекули нано сребро, към които са добавени частици нано колоидна мед и глицерин.

Медта показва допълнителни антибактериални, антивирусни и противогъбични свойства, което осигурява на пациентите по-бърз отговор на терапията и облекчаване на симптомите.

НАНО КОЛОИДНА МЕД

🌿 Медните наночастици имат антимикробна активност срещу редица видове бактерии и гъбички: E. коли и различни видове стафилококи. Изследвания доказват и техните противогъбични свойства.

🌿 Тези свойства се основават на механизма на „контактно убиване“ т.е. медните нано частици увреждат мембраните на патогенните организми, нарушават клетъчната функция по множество начини, причинявайки оксидативен стрес и ДНК дегенерация.

🌿 Медните наночастици се явяват антимикробни агенти с по-малък риск от развитие на бактериална резистентност.

ГЛИЦЕРИН И ПРОПИЛЕН ГЛИКОЛ

🌿 Глицеринът и пропилен гликолът имат пречистващи свойства и действат върху мастните жлези, което води до намалено производство на ушна кал, почистване и подсушаване на ухото.

🌿 Глицеринът е естествен 3-въглероден алкохол в човешкото тяло и е изключително полезна съставка с много области на приложение. Техническата гъвкавост на глицерина се дължи на уникалната комбинация от физични и химични свойства, пълната съвместимост с много други вещества и лесната употреба.

🌿 Глицеринът е нетоксичен за човешкото здраве и за околната среда. Действа като разтворител, овлажнител и агент в тинктури, еликсири и мехлеми. Обикновено се използва в лекарства за ушни инфекции, анестетици, лекарства за кашлица, таблетки за смучене, гаргари, продукти като антибиотици и антисептици. 

🌿 Глицеринът притежава антимикробни и антивирусни свойства и се използва широко при одобрени от Агенцията за контрол на храните и лекарствата терапии при рани и изгаряния.

Глицеринът и пропилен гликолът правят средата неблагоприятна за бактериален и гъбичен растеж, спомагат за отмиване на мъртвите патогени и отпадни продукти, за да се намали последващ възпалителен процес.

Дозировка и приложение

Медицинско изделие под формата на капки за уши:
в продължение на поне 3 дни след отзвучаване на симптомите на възпаление

3 пъти на ден по 5 капки

 

Опаковка: 25 ml (200 дози)
Приложение: 2-3 седмици

Виж и другите продукти

Спрей за гърло

Продукти Колдисепт спрей за гърло

Спрей за нос