КОЛДИСЕПТ наноСилвър Спрей за нос

Уникален по рода си продукт, защото действа ефективно в 3 насоки – лекува, възстановява и предпазва:

Действа с доказаната сила на колоидното сребро

Улеснява носното дишане

Има доказани антибактериални и антивирусни свойства

Действа директно върху инфекциозните причинители

⚪ Предотвратява хронифицирането на заболяването

Стимулира регенерацията на лигавиците

Предпазва от последващо излагане на вируси и бактерии

Няма странични ефекти и не води до привикване

coldisept-nos

Използва се:

както за лечение, така и за профилактика; за предотвратяване хронифицирането на заболяването:

🔵 синузит;

🔵 инфекциозен, алергичен или атрофичен ринит;

🔵 случаи на сухота и дразнене на носния ход, независимо от причината (температура, прах, замърсяване на въздуха, възраст, тютюнопушене);

🔵 при употреба на лекарства, които нарушават епитела на носната лигавица.

picture-nose

Подходящ е за:

🔵 хора с предразположение към остър и хроничен ринит през студения сезон;

🔵 хора с предразположение към синузит;

🔵 хора, които имат нужда от допълнителна защита от вируси и бактерии през студените месеци;

🔵 възрастни и деца над 6 години;

🔵 бременни жени и деца под 6-годишна възраст – само под лекарско наблюдение.

Наносилвър строеж

Какво означава наноСилвър?

„СИЛВЪР” означава сребро, а именно то е в основата на КОЛДИСЕПТ наноСилвър Спрей за гърло. Антимикробната активност на колоидното сребро е добре известна и широко изследвана. В неговата среда всички бактерии, вируси, гъбички и плесени загиват за 6 минути! В допълнение те не развиват резистентност, както често се случва с антибиотиците. 

Колоидният разтвор активира имунната система, подсилва действието на лекарствата до 10 пъти, а на билките до 7 пъти

„НАНО” обозначава размера на сребърните частици (нано=една милиардна от метъра) в КОЛДИСЕПТ наноСилвър Спрей за гърло. Колкото по-малки са те, толкова по-бързо е действието им и организмът ги възприема по-лесно. Днес новите технологии позволяват те да се сведат до такива размери и да действат като ефективно широкоспектърно средство срещу опасни патогени дори в ниска концентрация.

Как действа КОЛДИСЕПТ наноСилвър Спрей за нос?

Премахва усещането за сухота и дразнене на носната лигавица, като я защитава от вредни външни фактори. За разлика от повечето от съвременни спрейове за нос, продуктът има и защитни и репаративни свойства.

Създава гел слой, който предпазва от бактерии и вируси, овлажнява и успокоява носната лигавица, като същевременно подпомага нейната регенерация и премахва усещането за парене.

Какви други важни съставки съдържа КОЛДИСЕПТ наноСилвър Спрей за нос?

Ефективността на продукта се дължи на уникална комбинация от колоидни молекули нано сребро, към които са добавени екстракт от Ирландски мъх и микс от минерални соли.

Екстрактът от Ирландски мъх (Chondrus Crispus) предпазва лигавиците от по-нататъшно излагане на вредни фактори и стимулира процеса на регенерация.

ИРЛАНДСКИ МЪХ

🌿 Хондрус криспус е вид червено водорасло, което расте изобилно по скалистите части на Атлантическия бряг на Европа и Северна Америка.

🌿 Използването на Ирландски мъх (Chondrus Crispus) за лечение на дихателни проблеми е описано за пръв път в Ирландия през 1810 г.

🌿 Съдържащите се в него карагенанови съединения образуват гел, който предпазва лигавиците на гърлото от бактерии и вируси.

МИНЕРАЛНИ СОЛИ

🌿 Възпалението на гърлото нарушава целостта на лигавиците и предразполага по-лесната инвазия на потенциално вредни организми в тази област.

🌿 Важно е лигавиците да са овлажнени, защото имат важната задача да предпазват. Вредните микроорганизми се улавят в секретираната слуз. Това от една страна блокира проникването на потенциално вредни бактерии в увредената тъкан, което би причинило инфекция, а от друга – предотвратява навлизането им в по-дълбоки тъкани като белите дробове. 

🌿 Добре подбраните минерални соли (калиев дихидроген фосфат, калиев хлорид, натриев хлорид, калциев хлорид хексахидрат, магнезиев хлорид хексахидрат) имат овлажняващ ефект и помагат да се възстанови тази важна функция на лигавиците.

Минерални соли

Водният разтвор на натриеви, калиеви, калциеви и магнезиеви минерални соли прочиства и овлажнява, намалява отока на лигавицата на гърлото и подпомага нейната регенерация.

Дозировка и приложение

Медицинско изделие под формата на спрей
4-5 пъти дневно

1-2 впръсквания, според индивидуалните нужди

 

Опаковка: 20 ml (200 дози)
Приложение: 2-4 седмици

Виж и другите продукти

Капки за уши

Капки за уши Колдисепт

Спрей за гърло

Продукти Колдисепт спрей за гърло