Чести ангини? Вече има решение

красива-жена-с-болки-в-гърлото

красива-жена-с-болки-в-гърлото

Всеки един от нас поне веднъж в живота си е боледувал от ангина (тонзилит). Нали се сещате – онова болезнено възпаление на сливиците, което превръща преглъщането в истинско изпитание.

Обикновено е причинено от вирус, но понякога може да има намесена и бактерия. Тогава нещата определено протичат по-неприятно. И докато 1-2 боледувания от гърло в годината е сравнително поносима бройка, то някои хора, най-вече в детска възраст, се сблъскват с ангините доста често.

Макар че повечето пъти протичат леко и преминават в рамките на няколко дни, никога не ги омаловажавайте и не подценявайте лечението им. Освен че са болезнени и влошават качеството на живот, те могат да бъдат съпроводени с усложнения и да хронифицират. А това да доведе до трудности в дишането, сънна апнея, разпространение на инфекцията в съседните тъкани, перитонзиларни абсцеси (събиране на гной в пространството около сливиците). Ако тези състояния не се лекуват, рискът да се окажете с ревматична треска, артрит или постстрептококов гломерулонефрит (засяга бъбреците) си е направо голям.

Статистика: Хроничният тонзилит е най-характерен за възрастта 4-15 г. От него страдат 24% от децата в страната ни. Въпреки това хроничните ангини се срещат и в по-зряла възраст.

Няколко думи за лечението
Добре е да знаете, че антибиотиците не са единственото средство за разрешаване на проблема. Да, те помагат, но само когато има доказана бактериална инфекция. В същото време те потискат имунитета, а честата им употреба води до антибиотична резистентност. В много случаи се прибягва и до хирургично лечение, а едва ли някой родител би искал детето му да премине през такава манипулация. Освен че може да бъде много травмираща, организмът остава без важна имунна защита каквато е ролята на сливиците.
И ако вече си задавате въпроса „Ами тогава какво да правя?”, ето и отговора.

Тонзилотрен – единственото лекарство в България за лечение на хронични ангини
Използва се в Германия и Западна Европа повече от 40 години, а в България – вече 15 години. Тонзилотрен съдържа 5 базови съставки, които облекчават болките в гърлото и трайно решават проблема с ангините – атропин сулфат, хепар сулфурис, калиев бихромат, силицея, меркурий.
Международният опит на Тонзилотрен в лечението и профилактиката на остри и хронични ангини е доказван многократно. Резултатите от мащабно проучване, в което са участвали 254 пациенти, сочат, че 3 курса годишно с прием на 3х1 табл. на ден ТОНЗИЛОТРЕН при хронично-рецидивиращи ангини води до:

  • 3 пъти по-малко остри инфекции на гърлото
  • 3 пъти по-малко антибиотици
  • 3 пъти по-добро качество на живот

Българският опит с Тонзилотрен
Тонзилотрен вече може да се похвали и с впечатляващи данни от клинично проучване, проведено с български педиатри и УНГ специалисти в рамките на 2 години. В него са участвали общо 53 пациенти от мъжки и женски пол на средна възраст 18 години (4 – 61 г.). При всички са установени симптоми на хроничен тонзилит: трудно преглъщане, лош дъх, оток на ъгъла на дъгите, гнойни тапи, увеличени лимфни възли на шията и др.
Всички пациенти са преминали терапия, включваща 3 лечебни цикъла от по 8 седмици с прием на 3 пъти по 1-2 табл. Тонзилотрен дневно. В края на изследването резултатите показват, че употребата на лекарството води до:

  •  50 % по-малко остри инфекции на гърлото
  • 70 % по-малко антибиотици

Установено е, че 90 % от пациентите са с подобрено качество на живот. Освен това необходимостта от хирургична интервенция чувствително е намаляла.
Тонзилотрен има още едно предимство – може да се използва успоредно с всякакви други медикаменти, хранителни добавки и витамини.