Active Flora baby
Различният пробиотик!

💙 Съдържа един от най-изследваните пробиотични щамове.

💙 Течна форма с активни добри бактерии, действащи веднага.

💙 Съдържа маслиново масло с мастни киселини, подобни на майчиното мляко.

1 милиард живи активни бактерии LGG само в 1 капка.

Доказана ефективност и безопасност на бактерията в над 800 клинични проучвания.

Подходящ и ефективен при новородени с ниско тегло, бебета, деца и възрастни.

Какво представлява Active Flora baby?

💙 Active Flora baby е пробиотик, който увеличава количеството на добрите бактерии в стомашно-чревния тракт.

💙 Съдържа значителен брой (6-12 милиарда) от бактерията Lactobacillus rhamnosus GG в 1 доза – млечнокисела бактерия, която засилва устойчивостта на стомашно-чревната лигавица към чревни инфекции и стимулира локалния имунитет;

💙 Течна форма – добрите бактерии са живи, активни и действат веднага след постъпването им в организма, докато при сухите (лиофилизирани) пробиотици, които съдържат изсушени микроорганизми, са нужни няколко часа, за да започнат да действат.

💙 Има природен произход и не съдържа алергенни вещества: краве мляко, лактоза, захароза, глутен и изкуствени пигменти, оцветители и консерванти.

Европейското дружество по детска гастроентерология, хепатология и хранене, на основа на анализ на публикуваните системни прегледи и резултатите от рандомизирани клинични проучвания, включва бактерията LGG в група 1: „Пробиотици с положителна препоръка“.

Кое прави Active Flora baby толкова ефективен?

Той е уникален, защото е:

lab_icon

Единственият течен пробиотик в България с толкова голямо количество на най-изследваната в света бактерия Lactobacillus rhamnosus GG (LGG) – от 6 до 12 милиарда в една доза.*

olive_icon

Единственият течен пробиотик на базата на маслиново масло с мастни киселини, подобни на тези в кърмата.

*В насоките, дадени от Световната гастроентерологична организация, е записано, че, за да бъде един пробиотик ефективен, независимо каква бактерия съдържа, нейното количество в дневна доза трябва да бъде минимум 5 милиарда бактерии.

 

Всяка капка Active Flora baby съдържа 1 милиард полезни бактерии, което означава, че в дозата за деца тяхното количество е 6 милиарда, а в тази за възрастни – 12 милиарда. Освен това заради течната му форма бактериите започват действието си веднага след поглъщането.

В кои случаи помага Active Flora baby?

💙      Остра инфекциозна диария  

Active Flora baby намалява продължителността на неразположението с почти два дни.

💙       Ротавирусна чревна инфекция

Включването на LGG в лечението на ротавирусните инфекции доказано намалява продължителността им с около 7 дни.

💙       Диария вследствие на прием на антибиотик

При едновременен прием с антибиотик, с 2-часов интервал между тях, Active Flora baby редуцира риска от проява на диария и поява на коремна болка.  

💙      Колики и метеоризъм

Оплакванията често са породени и придружени от дисбаланс на чревните бактерии. LGG не води до образуване на газове и значително намалява болката и тежестта в корема.

💙      Хранителни алергии, екземи и вирусни инфекции

При вирусна инфекция или алергия общият имунитет на организма спада, което може да наруши равновесието на чревната микрофлора. LGG възвръща равносието и повишава имунитета.

Прием

Active Flora baby е решение за цялото семейство. Еднакво подходящ както за най-малките, така и за възрастни, но в различна дозировка:  

За бебета и деца на възраст под 12 години

Препоръчителният прием е 6 капки на ден с храна.

За деца над 12 години и възрастни

Препоръчителният прием е 12 капки на ден.

*Съставките на Active Flora baby са изцяло природни, а количеството налични LGG бактерии е абсолютно физиологично за организма. Затова няма опасност от предозиране с Active Flora baby.

** Active Flora baby трябва да се съхранява при температура между 2°C и 15°C на сухо място, недостъпно за малки деца. Да се предпазва от светлина и влага. След първото отваряне се съхранява в хладилник до 30 дни.

***Разклатете шишето на Active Flora baby преди употреба.

Видео

Active Flora baby – причините да го избереш

 

Върни баланса в стомашно-чревната ти микрофлора. Помогни на добрите бактерии да победят лошите с Active Flora baby. Разбери как във видеото.

Какво показват клиничните проучвания?

Ефективността и безопасността на Lactobacillus rhamnosus GG ATCC 53103 е доказана в стотици клинични проучвания, дори и при преждевременно родени деца. Какво показват резултатите?

С 33% облекчава симптомите на плач и тревожност при недоносени деца

33%

Със 70% редуцира честотата на антибиотико-асоциирана диария, приеман заедно с антибиотик, при деца на възраст от 2 седмици до 13 години с респираторни инфекции в сравнение с плацебо

70%

С 50% ограничава развитието на Сandida при недоносени деца в сравнение с плацебо

50%

С около 7 дни съкращава продължителността при остра ротавирусна диария при деца на възраст от 2 месеца до 3 години

Често задавани въпроси

Какво прави LGG различна?

Lactobacillus rhamnosus GG АТСС 53103 първоначално е изолирана през 1983 г. от храносмилателния тракт на здрав човек. През 1985 г. Шерууд Горбах и Бари Голдин  заявяват искане за патент на бактерията. Името „GG” идва от първите букви на техните фамилни имена. Lactobacillus rhamnosus GG е един от най-изследваните пробиотични щамове.  Lactobacillus rhamnosus GG e хомоферментативна бактерия, която не води до подуване и до образуване на стомашни колики и значително намалява болката и тежестта в областта на корема. LGG при недоносени бебета с ниско телесно тегло намалява риска от колонизация на Candida.

Защо броят на бактериите е важен?

За да се гарантира добър ефект от лечението с пробиотик. Според световните препоръки, за да има добро населяване на чревната лигавица с полезни бактерии, са необходими минимум 5 милиарда бактерии дневно, приети чрез пробиотик. Ето защо трябва да бъдете внимателни и да четете детайлно листовката и опаковката Това прави и Active Flora baby уникален – само с 1 прием на ден той доставя между 6 и 12 милиарда бактерии, в зависимост от възрастта.  

Какво са пробиотиците и защо са ни необходими?

Пробиотиците са живи микроорганизми, които, приети в адекватно количество, оказват благоприятно въздействие върху здравословното състояние на приемащия. Те са така наречените “добри бактерии”. Пробиотиците увеличават количеството полезни бактерии в стомашно-чревния тракт, имат благоприятно въздействие върху чревната микрофлора.

Сухи и течни пробиотици - каква е разликата?

Сухите пробиотици се срещат под формата на прахчета, капсули, таблетки. Бактериите в тях са лиофилизирани (изсушени). След употреба на сух пробиотик са нужни няколко часа, докато започнe да упражнява своя ефект.

Как помага LGG при остра чревна инфекция?

Включването на Lactobacillus rhamnosus GG в лечебната терапия на острата чревна инфекция води до значително намаляване на продължителността както на ротавирусната, така и на инфекциозна диария. В групата, приемаща LGG, продължителността на диарията се понижава с 37 часа. Доказан е профилактичен ефект на Lactobacillus rhamnosus GG при остра инфекциозна диария с различна етиология при деца, включително новородени. Lactobacillus rhamnosus GG безопасно и ефективно лекува остра ротавирусна диария при деца на възраст от 2 месеца до 3 години и намалява продължителността й с повече от 7 дни.

Как помага LGG при диария, провокирана от прием на антибиотик?

Lactobacillus rhamnosus GG понижава честотата на антибиотик-асоциирана диария при деца, приемащи антибиотици. В групата, приемаща LGG, са регистрирани значително по-малко диарии, в сравнение с контролната група. Регистрирана е диария при 26% от децата в плацебо групата и само при 8% при децата, приемащи LGG. При това приемът на LGG не е предизвикал никакви странични ефекти. Пробиотичният щам понижава риска от поява на диария при 65% и риска от поява на коремна болка при 69%.