Нукс вомика – спасителният лек на съвременния човек

Семейството ми, приятелите ми, колегите ми на работа – почти всеки, който познавам, постоянно се оплаква колко е зает. Натоварени със спешни задачи от сутрин до вечер, те споделят, че са под постоянно напрежение и тревога дали ще се справят. А в края на работния ден, в края на работната седмица или още по-лошо – дори по време на отпуска или кратка ваканция, все не успяват да се отпуснат и да си починат.

За почивката и други миражи през 21 век

Живеем в света на Голямата надпревара. И с нас самите, и с другите (да си доказваме кой е по-успешен), както и с времето, което все не ни достига. Изпитваме тревога и даже чувство за вина, ако спрем да работим или да мислим за работа, ако избутаме встрани домашните задължения и грижи. Ако просто си позволим да помързелуваме…

И децата ни отдавна са впрегнати в Голямата въртележка – уроци, тренировки, домашни, извънкласни дейности. Когато в края на дългия си ден успеят да се доберат до вкъщи, те са уморени колкото и възрастните.

Не че ни харесва да живеем точно така, заобиколени от други изнервени, напрегнати и преуморени хора. Нито пък сме пожелавали на децата си да попаднат в съвременната училищна джунгла, в която често най-добре се справят по-агресивните и безскрупулните.

И въпреки че не искаме, всяка сутрин избираме отново да поемем по същия път. Това, че сме толкова заети и претоварени, ни внушава някакво успокоение, че животът ни има смисъл и значение. Че съществуването ни не може да е глупаво или тривиално, щом сме толкова „важни”, „отговорни”, нужни на фирмата си всеки миг, включително и през свободното си време. Дали е така обаче?

Какво виждате, щом се погледнете в огледалото?

Задайте си следните въпроси:

Можете ли да определите себе си като работохолик? Перфекционист ли сте, очаквате ли същото от другите? Случва ли ви се да се събуждате към 3-4 след полунощ и да не можете повече да заспите, защото започвате да мислите за проблемите си? Харесвате ли мазни, пикантни, тежки храни, полуфабрикати или т. нар. „бързи храни”? Използвате ли алкохол, цигари, кафе като стимуланти/успокоителни?

Хората, които отговарят с „да” на тези въпроси, са известни в хомеопатията като тип Нукс вомика – по названието на лекарството, което се произвежда от плодовете на стрихниновото дърво.

По какво ще ги познаете? Те са типични представители на 21 век с всички проблеми, произтичащи от забързания му ритъм. Вечно в надпревара, хранят се бързо, поради което често преяждат, водят заседнал начин на живот, злоупотребяват с алкохол, цигари в опит да се разтоварят от стреса, или с лекарства, за да могат да продължават в същото темпо. Оплакват се от безсъние и изтощение. Чувстват се зле сутрин след ставане, страдат от главоболие, изпитват тежест и подуване на стомаха, които се влошават след ядене. Влошаването сутрин и след хранене са характерни симптоми за случаите, в които има интоксикация на организма от твърде много стрес и интоксикация на черния дроб.

В резултат на всичко, този тип хора са нервни, раздразнителни, страдат от умствена преумора. А шефът Нукс вомика изисква всички да са съвършени, не понася някой да му противоречи и често недоволства с гневни изблици от работата на подчинените си.

Разпознахте ли себе си? Ако ви е трудно сами да си сложите спирачки и да въведете малко мир в живота си, започнете промените с помощтa на хомеопатията.

Хомеопатията помага при хронична умора, стрес и напрежение

Можем да наречем Нукс вомика лекарството на човека на 21 век, защото лекува психоемоционалните и физическите симптоми от съвременния начин на живот.

С Нукс вомика D6 може да се направи детоксикация на черния дроб, особено при прекомерна употреба на цигари, алокохол, лекарства. Лекарството помага и при желание да се разделите с тези вредни навици, ако ви е трудно да се контролирате и опитът да ги спрете ви прави раздразнителни.

Нукс вомика D6 е най-доброто лекарство за махмурлук. Комбинирайте 1 доза Нукс вомика D6 с 5 табл. Шуслерова сол №10 преди парти и след края на вечерта. И на сутринта няма да се оплаквате от главоболие, тежест в стомаха, киселини и виене на свят.

Чудесен медикамент и при заседнал начин на живот, който води до проблеми като запек (вкл. и с хемороиди). Перфектно средство за тези, които дълго стоят в тоалетната, с книга или телефон в ръка, докато се успокоят и успеят.

Основен медикамент за нервни, раздразнителни хора – подобно поведение има пряка връзка с интоксикацията и проблеми във функционирането на черния дроб. Връзката между гнева и състоянието на черния дроб е установена още преди хилядолетия от традиционната източна медицина. Комбинирайте Нукс вомика D6 с Шуслерови соли №5 и №7, за да овладеете стреса и гнева, да се разтоварите от напрежението, да постигнете вътрешно равновесие.

Сол №5 калиев фосфат помага при нервно изтощение, особено след умствено натоварване. Действа успокояващо при състояния на тревожност, страхове и неспокоен сън. Сол №7 магнезиев фосфат помага при неврози, при честите схващания на врата, гърба и раменете, при стягащо главоболие, спазми на стомашно-чревния тракт и проблеми със съня.

Приемът на комбинацията соли е по 5 табл. от сол №5, сутрин, и 10 табл. сол №7, вечер, разтворени в чаша топла вода (течността се пие на малки глътки).

Последни публикации: