Здрави и бодри през бременността с помощта на хомеопатията

Тестът за бременност е положителен и сте на седмото небе от щастие. Няма спор, че ви предстоят едни вълнуващи и красиви девет месеца в очакване на малкия човек. Но наред с тези прекрасни вълнения много от вас ще се сблъскат и с редица физически и здравословни неразположения – гадене, повръщане, боледуване, ниско кръвно, умора, безсъние. Добре е да знаете как можете да си помогнете в такива моменти, предвид деликатното състояние, в което се намирате.

Изборът на традиционни медикаменти, подходящи за бременни жени, е силно ограничен. Освен това можете да ги използвате само при определени условия и след изрични лекарски указания. Голяма част от билките също трябва да се избягват през тези месеци, защото могат да предизвикат преждевременни контракции или други нежелани последствия.

Хомеопатичните продукти и Шуслеровите соли обаче са напълно безопасни и щадящи за профилактика и лечение. Можете да ги използвате за ефективно и бързо облекчаване на редица проблеми по време на бременността, както и за подсилване на организма. И същевременно да сте напълно спокойни, че няма да навредят по никакъв начин на вас или на бебето в корема ви.

При гадене и повръщане

Повишеното ниво на хормоните е причина за гаденето и повръщането, характерни за първите три месеца от бременността. Тези оплаквания не трябва да се пренебрегват, защото могат да доведат до обезводняване на организма. Ако имате болки и спазми в стомаха, придружени само с гадене, взимайте Шуслерова сол №2 калциев фосфат (сутрин по 5 таблетки) и ШС №7 магнезиев фосфат (по 5 таблетки вечер). Сол №2 е важна за деленето на клетките и растежа на плода. Сол №7 облекчава спазмите на стомашно-чревния тракт и предпазва от преждевременни контракции. Лечението трябва да продължи до пълно отшумяване на симптомите.

Ако това състояние е съпроводено и с повръщане, включете и ШС №8. Тя регулира водния баланс в организма и ще ви предпази от обезводняване. При остри състояния редувайте по 2 таблетки от всяка сол на всеки 30 мин., докато се почувствате по-добре.

За засилване на имунната система

По време на бременността имунната ви система е потисната. Това е естествена реакция на организма, който трябва да защити плода да не бъде изхвърлен от тялото. Затова вероятността да се разболеете никак не е малка. За да подсилите естествените защитни сили, можете да използвате комбинацията от ШС №3 железен фосфат, ШС №7 магнезиев сулфат и ШС №6 калиев сулфат. Сол №3 осигурява преноса на нужния кислород в клетката. Освен това е много подходяща, ако хемоглобинът ви е нисък или страдате от анемия. Сол №7 релаксира и ви предпазва от преждевременни контракции. Сол №6 почиства тялото от токсини, подсилва функцията на черния дроб и също подпомага навлизането на кислорода в клетката. Приемайте по 3 таблетки на ден от всяка сол, съответно сутрин, обед и вечер, поне 4 седмици.

При настинка и грип

Още при първи симптоми на вирусна инфекция започнете да взимате по 1 таблетка Инфлуцид на всеки час. Клинично доказано е, че лекарството има антивирусно действие и ефективно лекува симптомите на грип и настинка – висока температура, кашлица, хрема, главоболие, втрисане, отпадналост, мускулни болки. Когато почувствате подобрение в състоянието, продължете лечението поне още 10 дни с приема на 1 таблетка Инфлуцид 3 пъти на ден.

При вирусна инфекция с висока температура използвайте и Шуслеровата терапия. Ако градусите са под 38, приемайте по 1 таблетка ШС №3 (за овладяване на началния възпалителен процес) през половин час. Ако температурата е над 38,5 градуса, е добре към сол №3 да добавите и сол №5 калиев фосфат (ще даде енергия на организма) и сол №8 (ще ви предпази от дехидратация). Приемат се по същия начин – по 1 таблетка от всяка сол на всеки 30 мин. до пълното й овладяване.

При възпалено гърло

При проблеми с гърлото използвайте комплексния продукт Тонзилотрен. Той ефективно намалява гнойно-възпалителните процеси, болката и отока в гърлото и сливиците, подпомага бързото заздравяване на лигавиците. Важно е да започнете употребата му в самото начало на възпалението. Така значително ще намалите риска от развитие на бактериални усложнения, каквито не са желателни във вашето състояние. В острия период приемайте по 1 таблетка на всеки час до 12 таблетки дневно, а след облекчаване на симптомите – по 3 табл. на ден, в продължение на още 10 дни.

При зачервено и болезнено гърло е подходящо да включите и ШС №3 – по 1 таблетка на всеки 30 мин. при остро състояние и още няколко дни по 1 таблетка 3 пъти на ден, докато симптомите отшумят напълно. Ако имате белезникави налепи или сливиците ви са увеличени, редувайте на всеки 30 мин. по 1 таблетка ШС №3, ШС №4 калиев хлорид (овладява острото възпаление и намалява отока на лигавиците) и ШС №6 калиев сулфат (предпазва от хронично възпаление).

 

При хрема

С напредването на бременността и нарастващото коремче вероятно ще изпитвате все по-големи трудности със спането. Не искате носът ви да е запушен или течащ и това допълнително да усложни положението, нали? Подходящо средство срещу хремата е Цинабсин. Той ще успокои възпалението на носната кухина, ще намали отока на лигавицата и ще потисне отделянето на секрета. При остри симптоми взимайте по 1 таблетка на всеки час до 12 таблетки дневно, а след като настъпи подобрение продължете лечението още 10 дни с 3 таблетки на ден.

Подходящи за допълнителна терапия на водниста хрема са ШС № 3 и ШС № 8 (по 3 таблетки от всяка сол на ден). Ако секретът стане белезникав, към тях добавете и 3 таблетки ШС № 4. При гъст, зеленикав секрет използвайте комбинацията от по 3 таблетки ШС №3, ШС №6 и ШС№8.

При ниско кръвно

Нормално е през първите два триместъра на бременността стойностите на кръвното ви налягане да са по-ниски от обичайното. В резултат, можете да се чувствате уморени, сънливи, замаяни, да ви се гади. Само по себе си, ниското кръвно не е опасно. Но ако стойностите му паднат драстично, трябва задължително да потърсите лекарска помощ. За тяхното нормализиране и премахването на свързаните с ниското кръвно неразположения ще помогне комплексният продукт Вивотон. Приемайте по 15-20 капки, разредени в чаша вода, 3 пъти на ден. Препоръчително е първият прием за деня да е 10-15 минути преди ставане.

Ще постигнете още по-добър резултат, ако комбинирате Вивотон с  ШС № 3, ШС № 5 и ШС № 8 – всеки ден от всяка сол по три таблетки.

Последни публикации: