Рус токсикодендрон е за теб, ако…

страдаш от ставна скованост и болки, които намаляват при по-продължително движение, ако си болен от грип или настинка със силни болки по тялото. А също и ако страдаш от херпес, варицела или екзема с малки мехурчета с водниста течност.

Хомеопатичното лекарство има
широко приложение при:

Херпес, херпес зостер, варицела

Пресипнал глас след преумора при преподаватели, треньори и др. 

Рехабилитация след навяхване и счупване на кости 

Навяхвания, луксации, ставна скованост и болки, които се влошават от обездвижване и се подобряват от постепенно раздвижване на засегнатата става

Настинки и грип с мускулно-ставни болки – заболяването стартира след излагане на влажен студ, след престой с мокри крайници. Температурата е от средно-висока до висока. Болният се чувства като “разбит”, нуждае се от топлина, подобрява се при раздвижване, изпитва силна жажда. Възможно е да се появи и херпес. 

Екзема с малки мехурчета и бистра течност

Какво е Рус токсикодендрон?

Хомеопатичното лекарство е произведено от т. нар. “Отровен шмак” – храст от сем. Анакардиеви, който е разпространен в САЩ и Япония. Растението съдържа вещество, което има силно разяждащо действие при досег с кожата и може да причини тежки обриви.

Лечебният му ефект е забелязан през 1788 г. от френски лекар, който лекувал пациент, отровен с шмак, и установил, че заедно с отравянето изчезнал и отдавнашният му херпес. Скоро започнали да го предписват за парализи, дерматити, дори и слепота. През 1816 г. Ханеман създал от него и настоящото хомеопатично лекарство. 

Препоръчителен прием

При остри симптоми: на 2 часа по 1 доза (10 глобули).

След подобрение: 3 пъти по 1 доза.

Важно!

Не забравяй, че само консултацията с лекар хомеопат може да ти гарантира ефективност на лечението!