Меркуриус солубилис е за теб, ако…

си бърз и променлив „като живак”, което е изходното вещество за производство на лекарството. При тези хора се забелязва силна чувствителност към промените в температурата на околната среда – точно като живака в стълбчето на термометъра. Лесно се простудяват или прегряват. Възможно е да се оплакват от метален вкус в устата, лош дъх, увеличено слюноотделяне и кървящи венци. Страдат от инфекции с лошо миришещи секрети, с придружаващи симптоми като бял налеп по езика, обилно слюноотделяне, подуване на лимфните възли и др.

Хомеопатичното лекарство има
широко приложение при:

⭕ Възпаление на лигавиците с редки жълто-зелени секрети
При фарингит и ангина с тенденция към нагнояване
При възпаление на венците (стоматит, периодонтит)
При афти
При слузно-гнойни остри и хронични хреми с жълто-зеленикави секрети
⭕ По лекарско предписание –  при улцерозен колит, остри и хронични гнойни инфекции и др.

Какво е Меркуриус солубилис?

„Луд като шапкар” – точно така! Този израз идва в следствие на това, че през Средновековието ползвали живака при направата на филцови шапки – тя придобивала добра форма, но при тежки натравяния с живак шапкарите стигали до психическо разстройство. През 16-18 век го прилагали във високи дози при широк кръг от болести, при което станали явни силно токсичните му свойства. Живачните аерозоли оказвали влияние върху функциите на мозъка, нервната система и бъбреците.

А при отравяне следвали загуба на паметта, треперене, загуба на зрението и др. Именно това бил и един от мотивите на Ханеман да се откаже да практикува лекарската си професия и да стигне до идеята за нов метод на лечение – хомеопатията. А лекарството от живак било едно от първите хомеопатични средства, които той разработил.

Препоръчителен прием

Дозировка на Меркуриус солубилис D12:

При остри симптоми: на 2 часа по 1 доза (10 глобули) за 1 ден.

При подобрение: приемите се разреждат до 3 пъти по 1 доза.

Важно!

Не забравяй, че само консултацията с лекар хомеопат може да ти гарантира ефективност на лечението!