Гелсемиум е за теб, ако…

се разболееш от грип или настинка с постепенно покачваща се температура, без жажда, с втрисане, замаяност, сънливост. Но също и ако те мъчи сценична треска или те е страх от предстоящ изпит, от презентация пред публика, от медицинска манипулация.

Хомеопатичното лекарство има
широко приложение при:

При постепенно повишаване на температурата, втрисане и треперене, грип или настинка с изразено тилно главоболие
Силно напрежение и тревога: сценична треска изразена с безпокойство или страх, безсъние от притеснение, преди и след изпит, интервю, презентация
Главоболие в тила
Високо кръвно от безпокойство и стрес (по лекарско предписание)

Какво е Гелсемиум?

Жълт жасмин – другото име на гелсемиум. То е пълзящо растение, което се среща в топлите и тропически райони на Америка. Но не се заблуждавай от красотата му, защото всъщност то може да парализира. Знаеш ли, че нектарът му е токсичен дори и за пчелите?! Историята му е още по-впечатляваща – в началото на 19-ти век, бил използван по погрешка от фермер в Мисисипи, който объркал корена на гелсемиум с корен на друго растение, което му препоръчали за лечение на висока температура.

След като се възстановил от отровните му ефекти, фермерът се излекувал и от хроничната треска от неизвестен произход, която го измъчвала периодично. Така това случайно натравяне довело до откритието на нов билков лек. А впоследствие и до появата на ново хомеопатично лекарство.

Препоръчителен прием

🔻 Дозировка на Гелсемиум D6, D30:

▪️ При безпокойство и стрес: 3 пъти по 1 доза (10 глобули) Гелсемиум D30.

▪️ При висока температура или главоболие:на всеки 2 часа по 1 доза, Гелсемиум D6.

Важно!

Не забравяй, че само консултацията с лекар хомеопат може да ти гарантира ефективност на лечението!