Дентокинд® гел

Без грижи при никненето на зъбките

Ефективно природно средство за локално успокоение на възпалените и болезнени венци при никнещи зъбки. Той е категорично необходимото допълнение към таблетките Дентокинд. Двете заедно способстват за пълно овладяване на симптомите, свързани с процеса на никнене на млечните зъбки.

Терапевтично действие:

⚪ Обезболяващо

⚪ Противовъзпалително

⚪ Успокоява и хидратира венците

⚪ Регенерира и защитава лигавицата в устната кухина

Защо да изберем Дентокинд® гел?

Внимавайте с употребата на болкоуспокояващи гелове за никнещи зъбки. Някои от тях имат силно алергизиращи съставки, носят висок риск при продължителна употреба, могат да раздразнят лигавицата в устната кухина (леко локално изгаряне/сърбеж или зачервяване на мястото на прилагане на лекарството). Бензокаинът, който присъства в някои гелове, може да предизвика сериозни странични ефекти, включително летаргия, главоболие, задух, сърцебиене.
Дентокинд гел е напълно безвреден за бебетата, приятен на вкус, лесен за нанасяне, с природни подсладители, без добавена захар, без алкохол и животински продукти. Подходящ е за употреба още от раждането и притежава етикет Toothfriendly (безвреден за зъбите).

Видео

Дентокинд гел и Дентокинд таблетки

Съставки, на които да се доверим

malva-sylvestris_dentokind-gel

Malva sylvestris

Спомага за създаване на защитен слой върху лигавицата на устата.

panthenol_dentokind-gel

Panthenol

Повлиява отока и предпазва от развитие на гнойни възпаления.

Препоръчителен прием

Деца с никнещи зъбки

Нанесете малко количество (колкото грахово зърно) от гела върху пръста и нежно масажирайте венците по няколко пъти на ден, но не повече от 4 пъти за 24 часа.

Препоръчително е детето да не приема храни или напитки 15 минути след използването на гела

Полезна информация

product-chesto-zadavani-vaprosi-size

💙 Дентокинд гел може да бъде съхраняван в хладилник (4-8 °C), така че да се получи и охлаждащ ефект, който допълнително ще спомогне за успокояването и грижата за раздразнените венци.
💙 Дентокинд гел има изцяло природен състав, заради което може да бъде използван по време на целия период на никнене на зъбките, без риск от нежелани странични ефекти.

Виж повече

Дентокинд

Дормикинд

Киндинорм

Имунокинд