Упражнение за изчистване на енергийните меридиани

Това просто и много ефективно упражнение използва в лечебната си практика немският натуропат графиня Ангелика Волфскийл. Отнема няколко минути сутрин, а носи големи ползи за здравето. Масажните движения може да се правят с ръка, а може и да се използва четка с естествен косъм, като се прилага натиск толкова, колкото ви е приятно.

Поставете дланта на дясната ръка от вътрешната страна на левия крак, на нивото на глезена. Бавно придвижете дланта нагоре – по вътрешната страна на крака до края на бедрото. После придвижете през тялото, в областта на сърцето обърнете пръстите на ръката в посока нагоре и продължете през подмишницата и по вътрешната част на ръката. Стигнете до края на пръстите и продължете с масажа надолу по външната част на лявата ръка, после през талията, хълбока и външната част на левия крак до долу. Стигайки до глезена, „изхвърлете” с рязко движение дясната ръка настрани (постига се изчистване на енергийните меридиани).

Повторете същото противоположно. Лявата ръка тръгва от глезена на десния крак нагоре по вътрешната част на крака, през корема, през дясната страна на гърдите, през вътрешната част на дясната ръка до края на пръстите. После плъзнете обратно надолу по външната част на дясната ръка, през талията, хълбока, външната част на крака и, стигайки до глезена, „изхвърлете” с рязко движение лявата ръката настрани.

Това упражнение може да правите по 5 пъти от всяка страна (общо 10 поглаждания). Масажът стимулира и изчиства меридианите, които захранват енергийно и поддържат в баланс функцията на всички органи и системи. Чудесно упражнение, с което да се разсъните сутрин и да се заредите с енергия за целия ден!

Последни публикации: