Без здравословни “аварии” по празниците – съвети за малки и големи

Майка и дъщеря украсяват елха

Без съмнение, Коледните и Новогодишните празници са най-очакваните през цялата година. Но често празничното настроение бива изневиделица разбито на пух и прах от болест или инцидент. Ето какво точно имаме предвид.

С деца на Коледа или когато плановете отиват на вятъра

В семействата с малчугани Коледа и Нова година обичайно преминават по единия от двата изпитани сценария. Обикновено се надяваме да следваме първия – празникът да е време за радост и уют в семейството и игри с децата. Но всъщност често ни сполетява вторият – поредната битка с някоя настинка или грип или премеждие, водещо до синини, охлузвания, навяхвания и т.н.

Кои са най-честите изпитания за майки и татковци, които превръщат празнуването на Коледа и Нова година в Мисия невъзможна? Травми и наранявания, разстройство и повръщане, температура, хрема, кашлица са обичайните заподозрени за провала на празника. За всяка от тези ситуации се нуждаете от медикаменти, които ще ви помогнат да реагирате в първите най-важни 6-8 часа. Така ще овладеете и облекчите острите състояния, докато успеете да се срещнете с лекар. А благодарение на тях може дори и да не се наложи да стигате до лекарския кабинет.

При грип и настинка

Първите симптоми на респираторните вирусни инфекции са температура, главоболие, отпадналост, болки в гърлото, хрема и запушен нос. За да ги овладеете, винаги можете да разчитате на Инфлуцид, който е еднакво ефективен и при малки, и при големи. Подходящ е и за бременни и кърмещи жени. Инфлуцид действа мощно още от първия ден на прием: бързо овладява симптомите и възпалението в организма, понижава температурата, намалява тежестта на инфекцията. Значително скъсява продължителността на боледуването и чувството на обща отпадналост, познато още като астения. Намалява нуждата от симптоматични лекарства и предпазва от усложнения и нуждата от антибиотици. Укрепва и имунитета.

При остри оплаквания децата под 12 г. приемат по 1 табл. през час до 8 табл. дневно. А децата над 12 г. и възрастните  – по 1-2 табл. на всеки час, до 12 пъти на ден. След настъпване на подобрение се продължава с поддържаща терапия за още 10-14 дни (3 пъти по 1-2 таблетки дневно).

Високата температура обичайно предизвиква паника у родителите. Чрез нея обаче организмът се бори с инфекцията. Ето защо е препоръчително да не избързвате с понижаването й с медикаменти, освен ако тя не достига опасно високи стойности или не предизвиква силен дискомфорт у болния. Прибързаното посягане към температуропонижаващите лекарства ще попречи на оздравителния процес. Mожете да регулирате телесната температура по естествен за организма начин с Шуслеровите соли. До 38,5°C се препоръчва към Инфлуцид да се включи и приам на сол №3  на DHU. Тя ще спре развитието на инфекцията в началния й стадий и ще стимулира защитните сили на организма. Над 38,5°C комбинирайте Инфлуцид и сол №3 със сол №5, която извежда токсините от клетките, образувани вследствие на възпалението и така се постига регулиране на температурата. А сол №8 ще предпази организма от обезводняване вследствие на повишените градуси. След като температурата спадне, продължете да давате солите още няколко дни.

За първа помощ при травми

Лесно и бързо действа немското хомеопатично лекарство Арника D6 в комбинация с Шуслерова сол №3 на Немския хомеопатичен съюз (DHU). Арника D6 е позната в хомеопатията като средството за първа помощ при всякакви инциденти. Можете да я давате на често – по 1 доза на всеки час в острата фаза. След отшумяване на симптомите приемът трябва да продължи поне още 2-3 дни с по 2 дози дневно. Шуслерова сол №3 е задължителна при всякакви наранявания и контузии (порязване, ожулване, натъртване и др). Давайте на детето по 1 табл. на всеки 15 мин. до настъпване на подобрение, а след това по 3 табл. дневно още няколко дни.

При стомашно-чревно разстройство (с вирусен причинител или заради храна)

Първо трябва да се погрижите за регулиране на водния баланс в организма, тъй като диарията и/или повръщането много бързо могат да доведат до дехидратация при малките деца. Комбинирайте нужните диета и прием на достатъчно течности (вода, билков чай, рехидратиращи разтвори) с хомеопатичното лекарство Окубака D30 и с комбинацията Шуслерови соли №3 и №8. Окубака D30 е лекарство за първа помощ при остри гастроентерити, при хранително натравяне или непоносимост към непознати храни. С негова помощ бързо и ефективно се овладява възпалението на чревната лигавица и се облекчават симптомите гадене, диария и повръщане. Лечението често пъти се затруднява от невъзможността да се усвоят медикаментите заради повръщането, Именно поради това Окубака D6 е особено подходяща в тези случаи – малките глобули бързо се разтапят в устата и се усвояват директно през устната лигавица, без да дразнят стомаха и да предизвикват позиви за повръщане.

Ефектът ще бъде още по-бърз, ако приемът на лекарството се съчетае с комбинацията от Шуслерови соли №3 и №8.  Те ще овладеят възпалителната реакция и температурата, ще ускорят възстановяването на организма и ще го предпазят от обезводняване.

Приема се по 1 табл. от всяка сол на всеки час. А от Окубака D30 – 2 пъти дневно по 1 доза (5-10 глобули). След настъпване на подобрение – по 3 табл. от всяка сол и по 1 доза Окубака дневно, до пълно излекуване.

 

Три дена яли, пили и се веселили…

Определено едно от любимите ни занимания по празниците е похапването. Но освен че в края на празненствата се оказваме с някое и друго килце отгоре, този вреден навик е причина и за редица стомашно-чревни проблеми или обостряне на гастритни оплаквания, киселини.

Можете да подкрепите храносмилането, както и да потушите неприятните симптоми на гастрита и другите стомашно-чревни проблеми с Гастритол. Той е билково лекарство за лечение на гастрит и други заболявания на стомашно-чревния тракт с повишена киселинност. Доказано ефективен и при храносмилателни проблеми. Съдържа 6 от най-успешните билки за лечение на стомашно-чревни нарушения – пачи очиболец, горчив пелин, пищялка, лайка, пресечка и сладник. Благодарение на тях лекарството овладява възпалението в стомаха, намалява болките и киселините, нормализира секрецията на солна киселина, защитава стомашната лигавица и стимулира възстановяването й.

Подходящ е за възрастни и деца над 12 г. Препоръчителния прием е  20-30 капки, разтворени в малко количество топла вода, 3 пъти дневно в продължение на 2 седмици. След това приемът се намалява на 3 пъти по 10-15 капки на ден в продължение на още 2 седмици. При намалена и нормална киселинност на стомашния сок лекарството се приема 30 минути преди хранене, а при повишена киселинност – 30 минути след храна. При остри състояния, за бързо овладяване на болка, спазми, киселини, подуване и тежест в стомаха, лекарството може да се приема и по-интензивно – по 20 капки на всеки 30 минути/1 час до настъпване на подобрение.

Весели празници!

Последни публикации: