Пожалете носа си, елиминирайте хремата безопасно!

В разгара на вирусния сезон темата за хремата е особено актуална. Безспорно, тя причинява дискомфорт и влошава качеството на живот.

Ако вашият нос се запуши или потече, не бързайте да посягате към капките за нос. Повечето от тях съдържат ксилометазолин, който свива кръвоносните съдове в носа и постига само временно облекчаване на дишането и другите неприятни симптоми.

Ако злоупотребявате с техния прием, има риск от привикване и развитие на т. нар. „медикаментозен ринит”, повторна поява на състоянието, утежняване на симптомите. Понякога дори се стига до оперативно разрешаване на проблема.

Тъй като хремата не е само локален процес, терапията трябва да бъде комплексна: да се пребори причинителят, да се овладее възпалението, да се премахнат симптомите.

Таблетките при хрема имат специфично действие върху лигавицата на носа и околоносните синуси. Лекарството способства за естественото излекуване на хремата, като спира възпалителния процес, намалява отока на носната лигавица, облекчава носовото дишане, премахва характерното при хрема и синузит главоболие и укрепва имунната система.

При остро състояние възрастни приемат по 1 табл. на всеки час, а деца под 12 г. – по 1 табл. на всеки 2 часа. След подобрение на симптомите – 3х1 т. дневно в продължение на още 1 седмица, което е важно, за да се избегне повторна поява на инфекцията.

Хомеопатичният спрей за нос Инфлуназал е съставен на базата на Луфа оперкулата. Спреят повлиява възпалението и отока на носната лигавица, овлажнява я, отпушва носа, намалява обилната водниста секреция при алергични хреми, улеснява отделянето на образуваните в носа корички. Напълно безопасен и може да се използва продължително време, без риск от привикване или увреждане на лигавицата. Един от малкото медикаменти, подходящ и за бебета от 0 г.

При бебета под 1 г. – 2х1 впръскване във всяка ноздра на ден. При деца от 1 до 11 г. – 3х1 впръскване във всяка ноздра дневно, а при деца над 12 г. и възрастни – 3х2 впръсквания във всяка ноздра на ден.

Последни публикации: