Как да спасим семейната почивка, ако ни атакува вирус – наръчник за оцеляване

Как да спасим семейната почивка, ако ни атакува вирус – наръчник за оцеляване

Как да превърнете семейната ваканция в приятно изживяване, а не в кошмарни дни, през които не можете да излезете от тоалетната или да се вдигнете от леглото заради някоя неприятна вирусна инфекция? Това е често срещан сценарий особено при семействата с малки деца, които сякаш са абонирани за здравословните неразположения.

Ако сте достатъчно организирани и обичате да мислите няколко хода напред, адекватната и навременна реакция в такива ситуации ще ви помогне почивката да завърши с хепи енд. Ето от какво се нуждаете и какви съвети трябва да спазвате.

Аптечката за път: задължително вземете със себе си лекарства от първа необходимост, с които ще можете да помогнете на себе си или на детето, особено ако нямате лесен или бърз достъп до медицинско лице. С доказано ефективно действие и подходящи и за най-малките, бременните и кърмещите жени, са хомеопатичните медикаменти. Те ефективно повлияват типичните за лятото настинки, ангини, стомашно-чревните нарушения.

При настинка или грип

Да вдигнеш температура през лятото е едно от най-неприятните изживявания. Истинско мъчение е градусите на тялото да се надпреварват с тези на горещия въздух. И все пак е добре да знаете, че чрез нея организмът се бори с инфекциите. Лекарите  не препоръчват да посягаме към температуропонижаващите медикаменти, ако температурата е под 38,5 градуса, защото те блокират защитната реакция на организма и пречат на оздравяването.

За разлика от тях, състоянието може да бъде овладяно по естествен и ефективен начин с комбинацията от хомеопатичното лекарство при настинка и грип Инфлуцид и Шуслеровите соли на Немския хомеопатичен съюз (DHU). Инфлуцид не потиска температурата, а постепенно я понижава, като по този начин гарантира адекватна имунна реакция. Успешно лекува и останалите симптоми на настинка и грип –  хрема, кашлица, отпадналост, главоболие, втрисане, мускулни болки. Има антивирусно действие и помага боледуването да премине по-леко. Още при първи признаци на вирусно заболяване започнете приема му. Деца над 1 г. приемат по 1 табл. на всеки два часа, до максимум 8 табл. дневно. А когато настъпи подобрение в състоянието, приемът се намалява на 3х1 табл. на ден в продължение на поне още 1 седмица. Дозировката за деца над 12 г. и възрастни е по 1 табл. на всеки час до 12 табл. дневно, а след подобрение – 3х2 табл. дневно.

Ако температурата е под 38,5, към Инфлуцид добавете и Шуслерова сол №3 железен фосфат. Тя ще спре възпалителния процес в начална фаза и ще подпомогне защитната реакция на имунната система. Приемайте по 1 табл. на всеки 5-10 мин. до спадане на градусите. При температура над 38,5 градуса включете и сол №5 калиев фосфат, която действа енергизиращо на организма, както и сол №8 натриев хлорид. Тази сол регулира баланса на телесните течности и ще предпази тялото от обезводняване. По 1 табл. от всяка сол се редуват през 5-10 мин. до спадане на температурата. Действието на солите ще бъде значително ускорено, ако съчетаете приема на таблетки и с нанасяне на Шуслеров мехлем №3 върху гърдите и гърба.

При стомашно-чревни разстройства

Летните инфекции протичат разнообразно: с висока температура, втрисане, диария, повръщане, често при децата се стига до дехидратация. Като първа реакция можете да дадете на детето хомеопатичния комплексен препарат Гастрокинд, да се погрижите да получава достатъчно течности и да спазва стриктна диета. Гастрокинд овладява неприятните симптоми като гадене, повръщане, диария и стомашни спазми. При остро състояние се дават 6 пъти по 1 таблетка дневно, а после 4 пъти по 1 таблетка до изчезване на симптомите (за деца до 6 г.). При по-големи деца и възрастни дозата е двойна – 6 пъти по 2 таблетки при остри симптоми и 4 пъти по 2 таблетки след отминаването им. Още по-добър ефект ще има, ако съчетаете Гастрокинд с комбинация Шуслерови соли №3, №4 и №8. Минералните соли ще помогнат възпалението да се овладее, температурата да спадне и да предпазите детския организъм от дехидратация. При тежки симптоми, които продължават повече от 2-3 дни, задължително потърсете лекар.

При лятна ангина

Възпаленото гърло се оказва едно от най-честите оплаквания и през лятото. Освен че е неприятна, ангината може да бъде и много коварна. Ако я игнорирате или не лекувате адекватно, рискувате да си докарате усложнения, някои от които могат да засегнат и важни органи. Сред вероятните рискове са и наслагване на вторична бактериална инфекция, хронифициране на проблема.

Затова по-добре не си играйте на руска рулетка със здравето, а предотвратете инфекцията още в началото. Освен че ще си спестите неприятности, ще можете и по-скоро да се наслаждавате на любимите летни удоволствия. Добро решение е още при най-лекото неразположение в гърлото да започнете приема на комплексното хомеопатично лекарство Тонзилотрен. Той отстранява болката и възпалението, възстановява тъканта на сливиците. Освен това подсилва имунитета както на локално ниво, така и общо на целия организъм и предпазва от развитието на бактериални усложнения. Тонзилотрен предотвратява и рецидивите при хронични възпаления на сливиците.

В острата фаза на заболяването се приема по 1 табл. на всеки час. След подобрение лечението продължава с 3 пъти по 1-2 табл. дневно поне още 1 седмица. Лекарството може да се приема и от деца над 2 г. – по 1 табл. на всеки 2 часа в острия период, а след това – 3 пъти по 1 табл. в продължение на 1 седмица.

Лечението ще бъде значително ускорено, ако комбинирате Тонзилотрен с Шуслерови соли. При силни болки в гърлото взимайте сол №3 железен фосфат, която ще овладее възпалението и температурата. Ако сливиците са подути и с налепи, включете и сол №4 калиев хлорид. Тя въздейства директно върху лигавиците и повлиява отока. А ако се появят и гнойни, жълтеникави налепи, добавете и соли №6 калиев сулфат и №12 калциев сулфат. Те ще изчистят гнойта, ще предотвратят наслагването на вторична инфекция и ще попречат на възпалението да се превърне в хронично.

Последни публикации: