Когато грипът атакува

Треска, болки в мускулите, обилно потене, силно главоболие, течащ нос, кихане, остра кашлица, отпадналост, сънливост… Да, това определено са симптомите на грипа, който не пропуска да ни атакува всяка зима. Освен че протича доста по-тежко от обикновените простуди, той не рядко води след себе си и редица здравословни усложнения.

Спор няма, основанията да бягаме от грипа като дявол от тамян са достатъчни. Масово убеждение е, че той е опасна болест, която нанася сериозни поражения на организма. Но всяко нещо в живота има и друга страна. Изследванията за предразположеността към наследствени заболявания и научните познания за това как начинът ни на живот влияе върху гените дават една друга гледна точка за въздействието на грипната инфекция.

А именно, че  грипът може да бъде полезен  за организма.

Оказва се, че любими за грипния вирус са клетките с намалена клетъчна защита в тялото ни. Някои от тях е възможно дълго време да живеят „необезпокоявани” и да не ни създават проблеми. Но има и такива, които могат да се окажат истински „бомби със закъснител”, да се изродят в нещо доста по-лошо и да предизвикат сериозни хронични заболявания. Грипният вирус на практика унищожава тези потенциално опасни клетки, а болестта приключва със засилена регенерация на здрави клетки.

За да бъде постигнат този прочистващ клетъчен ефект обаче, е нужно адекватно лечение на инфекцията.

То трябва да помогне на организма да премине по-леко през болестта, да даде възможност неговите системи да се възстановят и да станат още по-устойчиви. Такава подкрепа оказва комплексният продукт Инфлуцид на Немския хомеопатичен съюз. Съставен е от 6 природни съставки, които стимулират и укрепват собствените сили на организма, помагат боледуването да бъде кратко и щадящо, без да се потиска така полезното обновяване на клетките. Инфлуцид не атакува самия вирус, а прави клетката по-устойчива към патологичното му действие. Същевременно не претоварва организма.

Тъй като е напълно безопасен, продуктът е подходящ за всеки член на семейството, включително за бременни жени, деца над 1 г. и възрастни хора, които приемат и други медикаменти. Още при първите признаци на болестта се приема по 1 табл. на всеки час до достигане на 12 табл. на ден, а след острия период – 3 пъти по 1 табл. на ден. Препоръчва се лечението да продължи поне още 1 седмица, за да се избегне рецидив на болестта и нови инфекции. Инфлуцид е особено ефективен и за предпазване от заразяване, като за най-добър ефект е препоръчително да бъде приеман минимум 1 месец, по 3  табл. на ден.

Допълнителна подкрепа на клетъчно ниво организмът получава и от Шуслеровата терапия. При рязко покачване на температурата над 38,5 градуса, както обикновено започва грипът, е добре веднага да започнем комбинацията от Шуслерови соли №3 железен фосфат, №5 калиев фосфат и №8 натриев хлорид. ШС №3 спира възпалителния процес още в зародиш и подпомага преноса на кислород в клетката. ШС №5 помага за преодоляване на изтощението от температурата, действа енергизиращо на организма. ШС №8 отговаря за баланса на телесните течности и предпазва от дехидратация. По две таблетки от всяка сол се редуват през половин час до спадане на температурата. Не трябва да забравяме, че по време на боледуването е важно да приемаме достатъчно течности, по възможност да си почиваме активно.

Подобрение на състоянието настъпва 2-3 дни след началото на интензивния прием на Инфлуцид и Шуслеровата терапия. Ако все пак това не се случи и симптомите продължават да бъдат остри, е нужно веднага да се потърси лекарска помощ, за да се предотвратят евентуални усложнения. При липса на такива, грипната инфекция обикновено отшумява за около седмица.

Кога моментът за боледуване е подходящ?

Най-вероятно никога. Денят ни обикновено е толкова претоварен със задачи, че трудно бихме могли да вместим в графика си и болест. Освен това фактът, че грипът може да има положително въздействие върху организма, не трябва да ни кара да го търсим умишлено. Никога няма пълна гаранция как ще протече боледуването.

Всеизвестно е, че за предпазване от зарази ключова роля играят силната имунна система и добрата профилактика. За подсилване на защитните сили и подобряване на имунния отговор на организма отново можем да се доверим на хомеопатията. Предложената вече схема с Инфлуцид ще бъде още по-ефективна, ако се комбинира с ШС №3 железен фосфат (3 табл. сутрин), ШС №7 магнезиев фосфат (3 табл. на обяд) и ШС №6 калиев сулфат (3 табл. вечер). При деца под 1 година комбинацията от тези Шуслерови соли може да бъде съчетана с хомеопатичния препарат Имунокинд. Препоръчителният прием е 3 пъти по 1 табл.  дневно, между 1 и 3 месеца.

Припомняме и още няколко познати златни правила, които е добре да спазваме, особено по време на грипния сезон:

  • Честото миене на ръцете помага да се предпазим от микробите, които могат да са навсякъде около нас и особено върху предмети, с които болният е имал досег. Ако наблизо няма течаща вода, антибактериалните кърпички и гелове също са добро решениe;
  • Като избягваме докосването на очите, носа или устата си, ще предотвратим попадането на микроби, които се намират върху ръцете ни;
  • По възможност, да избягваме затворените помещения, в които има повече хора. Носенето на медицинска маска също помага да се предпазим от заразяване;
  • Пълноценният сън, физическата активност, здравословното хранене, приемът на много течности, намаляването на стресовите ситуации са добра предпоствка за силна имунна система.

Последни публикации: