Беладона е за теб, ако…

Името Беладона („хубава жена” от италиански) не се слави с добро минало, но към днешна дата има редица приложения в медицината, като помага при висока температура, когато болният е силно отпуснат, сънлив, но не може да заспи и внезапно остро възпаление на фаринкса и/или тонзилите, съпътствано от силна, изгаряща топлина, ярко зачервяване и пулсиране и гнойни възпалителни процеси. Не по-малка е и помощта при отит, пневмония, възпаление на лимфни възли, артрит, възпаление на яйчниците, отоци, мастит и др.

Опаковки на Беладона D6, D30, D1000

Хомеопатичното лекарство има
широко приложение при:

Остро настъпила висока температура (до 39-40° C), която обаче постоянно се променя (спада леко, покачва се и т.н.). Кожата на лицето е ярко зачервена, излъчва силна топлина и е изпотена. Зениците на болния са разширени, светлината много го дразни. Беладона D30, например, е много ефективно средство и за справяне с фебрилни гърчове при децата. (Внимание: при остро настъпила висока, но постоянна температура, зачервено лице, но без изпотяване се препоръчва Аконит D6, D30.)
Силно зачервено гърло със сухота
Слънчев удар с аленочервена кожа (Внимание:  при слънчево изгаряне с розова кожа се препоръчва Апис мелифика D30)
⭕ Битов инцидент с изгаряне първа степен с яркочервена кожа
Топли вълни със зачервяване на лицето (менопауза)
Главоболие с остро начало, болката е мъчителна, пулсираща, лицето е зачервено. Леко подобрение настъпва при почивка на легло в затъмнено помещение; от леко притискане или студен компрес на главата

Какво е Беладона?

Известна още като Лудо биле, Беладона е едно от най-токсичните растения в света, което се среща и в България. През Ренесанса италианките го ползвали за разкрасяване – капели по 1-2 капки екстракт от Беладона в очите си, за да разширят зениците си и така да бъдат по-съблазнителни.

Беладона

Натривали и скулите си с плодовете ѝ, за да предизвикат прилив на кръв. Легенди твърдят, че това е отварата, сложила край на живота на най-известната любовна двойка – Ромео и Жулиета.

Препоръчителен прием

При остри състояния: на 30-60 мин. по 1 доза (10 глобули) от Беладона D6.

При настъпване на подобрение: приемът се намалява постепенно до 3-4 пъти дневно.

Важно!

Не забравяй, че само консултацията с лекар хомеопат може да ти гарантира ефективност на лечението!