Апис мелифика е за теб, ако…

са налице ужилвания, ухапвания от насекоми и алергични реакции. Апис мелифика е подходящ избор за приложение, когато се наблюдават следните симптоми: бързо подуване на засегнатото място, оток с усещане за парене и смъдене, със силен сърбеж, като потърпевшият реагира остро поради внезапността на ситуацията и интензитетът на болката. При поставяне на студен компрес или охлаждане на засегнатото място пациентът усеща облекчение. И обратно – болката се засилва от топлина и докосване.

Апис

Хомеопатичното лекарство има
широко приложение при:

⭕ Ужилвания от пчела, оса, стършел, комари и др. насекоми с розов, оточен обрив
⭕ Изгаряне първа степен или слънчево изгаряне (с розова, пареща кожа, подпухналост)
⭕ Кожни алергии – уртикария, атопичен дерматит, слънчева алергия – при розов, оточен обрив, с подобрение при налагане на студени компреси
Херпес на устните – с розов оток, с усещане за парене и боцкане. Болката се облекчава от студен компрес
Конюнктивит
Остър оток на ставата след травма

Какво е Апис мелифика?

Любопитен факт е, че хомеопатичното лекарство е произведено от пчела. Точно така – през 1847 г. е въведено като медикамент от американски лекар хомеопат, който наблюдавал бързото подобрение на свой бъбречно болен пациент с изразени отоци след приема на изсушена и стрита на пудра пчела (популярен лек сред местните индиански племена).

Апис е подходящ за лечение на множество състояния по преценка на опитен лекар хомеопат: остър ставен оток при навяхване, артрит, астма, цистит, менингит, дисменорея, нефротичен синдром, пиелонефрит, скарлатина, херпес зостер, уртикария и др. 

Препоръчителен прием

При остри симптоми: на всеки 30 мин. по 1 доза (10 глобули)

При подобрение: разреждане – на 2 ч. по 1 доза до пълно отзвучаване на симптомите.

При хронични симптоми: 1-2 пъти по 1 доза.

Важно!

При хора, алергични към ухапвания от насекоми, приложението на Апис не отменя нуждата от спешна лекарска консултация! Не забравяй, че само консултацията с лекар хомеопат може да ти гарантира ефективност на лечението! Ако симптомите продължават или се засилват, трябва да се консултираш с лекар. Не забравяйте, че само професионалната преценка на специалиста гарантира успешното лечение.